Медовий пиріг на кефірі: м’який, вологий та ароматний: гості проситимуть добавки (РЕЦЕПТ)
Просто незрівнянний десерт
Торт «Медовик» - це улюблені ласощі багатьох, але не всі мають час замішувати тісто, розкочувати коржі і випікати їх. Пропонуємо найшвидший рецепт медового пирога, який також можна використовувати як основу для торта.
Це не «Медовик», а медовий пиріг, його можна розрізати на коржі та перемазати будь-яким кремом, а можна насолоджуватися медовим смаком повітряного, м’якого та вологого пирога.
Інгредієнти:
- 2 - яйця;
- 1 - склянка цукру;
- 2-3 ст. ложки - меду;
- 1 склянка - кефіру;
- 2 ст. ложки - олії;
- 1 ч. ложка - соди, погашеної оцтом;
- 10-12 ст. ложок - борошна;
- горіхи – на смак.
Яйця потрібно збити з цукром до освітлення маси, додати мед, кефір, олію та соду, погашену оцтом, все ретельно перемішати.
Просіяти борошно і додати в суміш, перемішати до однорідності.
Горіхи подрібнити і додати в тісто. Саме тісто має вийти не дуже густим, за консистенцією як сметана.
Вилити тісто у форму для випікання, змащену олією та відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Готовність медовика можна перевірити дерев’яною шпажкою.
Джерело: napensii
Радіо Трек: НОВИНИ