Медики назвали найкориснішу рибу для здоров'я

Попри те, що вона часто накопичує свинець

Риба обов’язково має бути у раціоні людей. Адже вона має високий вміст легкозасвоюваного білка, вітамінів А і D, а також жирних кислот. Тож медики наполягають, що їсти рибу треба мінімум два рази на тиждень.

Які види риби є найкориснішими

Лідером за вмістом вітамінів та поживних речовин є тунець. Його калорійність на 100 г продукту всього 80 ккал. М'ясо цієї риби – чистий білок. У ньому мало жиру та велика кількість цинку, фосфору, кальцію, селену та вітаміну D. 

Вживання лососевих видів, таких як форель, горбуша та сам лосось, покращують функціонування серцевого м'яза та знижують ризик утворення тромбів. У них багато вітамінів групи В, А та D, селену, фосфору та фолієвої кислоти. Найнижча калорійна з перерахованих – форель, яка додатково є джерелом натрію, калію, кальцію, марганцю, магнію, фтору, а також необхідних для серцево-судинної системи Омега-3 та Омега-6. Червона риба налагоджує роботу ендокринної системи, впливає на правильне формування кісток та розганяє обмін речовин.

Тріска вважається корисною за рахунок майже повної відсутності в ній холестерину. Її біле м'ясо містить 19% білка і лише 0,3% жиру. Включення цієї риби в раціон зміцнить імунітет, упорядкує нервову систему та обмін речовин. 

Палтус впливає на настрій і сон через серотоніну та мелатоніну, якими він багатий. Особливо його рекомендується їсти людям похилого віку, що стане профілактикою хвороби Альцгеймера. Крім того, білки, що є в палтусі, нормалізують функцію мозкових клітин, перешкоджають їх відмиранню та покращують харчування.

Камбала хороша тим, що в ній є природні афродизіаки, тому цією рибою радять урізноманітнити меню. 

Досить жирними вважаються короп, карась, сазан – 11% жиру та 17% білка. Ще в них багато кальцію та сірки. Вони покращують стан шкірних покривів та корисні для нервової тканини. Ніжне та солодке м'ясо сома – криниця необхідних організму жирів та білків. А амінокислоти у його складі позитивно впливають на слизові оболонки, нервову систему та ШКТ.

Джерело: storinka

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень