Туберкульоз, гастрит, стоматит – що іще лікує мед?

Поради та методи лікування

Багато експертів вважають мед панацеєю від усіх хвороб.

Завдяки високому вмісту вітамінів: С, К, Е, групи B, а також мікроелементів, органічних кислот та інших корисних речовин, мед є природним еліксиром здоров'я.

Лікарі радять вживати мед по одній чайній ложці на день за умови відсутності алергії, щоб здоров'я було міцним.

При цьому мед призначають не лише для профілактики, але і як допоміжний засіб при лікуванні багатьох захворювань та хронічних недуг.

Світлі сорти меду краще засвоюються та не дають великого навантаження на підшлункову залозу, темний мед засвоюється довше, зате містить велику кількість мікроелементів і заліза.

  • Безсоння: 1 ст. ложку меду розчинити в 1 склянку теплої води, пити на ніч. Діє заспокійливо, сон стає міцним, а робота кишківника – злагодженою.
  • Стоматит, ангіна: 1 ст. ложка меду (різнотрав’я або травневого), 1 ст. ложка ромашки. Залити спершу ромашку на 10–15 хвилин окропом, остудити до 30–40°C, додати меду. Полоскати кілька разів на день ротову порожнину.
  • Туберкульоз, затяжний бронхіт: Мед липовий, свинячий жир (100 г), масло вершкове несолене (100 г), сік алое (150 г), какао-порошок (50 г). Розігріти в емальованому посуді жир, масло, мед. Коли все розтане (але не закипить!), посуд із сумішшю зняти та додати сік, какао, перемішати все до однорідної маси. Зберігати в холодильнику у щільно закритому скляному посуді. Приймати по 1 ст. ложці, розчинивши в 1 склянці гарячого молока зранку і ввечері за 1 годину до їжі.
  • Гастрит з підвищеною кислотністю: 1 ст. ложку меду розчинити в 1 склянці свіжого картопляного соку. Пити по 0,5 склянки 2–3 рази на день за годину до їжі. Курс лікування – 10 днів, потім 10-денна перерва. Після цього курс можна повторити.
  • Підвищене газоутворення (метеоризм): 1 ст. ложку насіння кропу залити 200 мл окропу, настояти, процідити та розвести в отриманому настої 1 ст. ложку меду. Пити по 0,5 склянки 3 рази на день.

 

За матеріалами інтернет-видань Сімейний порадник

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень