Майже 300-метровий центральний міст Рівного «доживає віку» (ФОТО)

Врятувати його може лише капітальний ремонт

Головний міст Рівного – шляхопровід на Соборній – потребує капітального ремонту. На ньому чимало вибоїн та дірок, а місцями з-під асфальту навіть стирчить арматура. Частину недоліків шляховики днями залатали, втім відразу попередили - з часом кількість дірок у мості може значно зрости, повідомляє «Рівне Вечірнє».

Завадити повному руйнуванню шляхопроводу може попереднє дослідження його стану і капремонт. При цьому дослідження обійдеться міському бюджету у майже 1,5 млн грн, каже головний інженер міського управління капітального будівництва Анатолій Матвійчук:

Ми виділяли 300 тис. грн на експертизу мосту. Вже кілька разів оголошували тендер, але жодна компанія не захотіла братися за роботу, бо це, як сказали фахівці, надто мала сума. Така складна інженерна споруда потребує дослідження кожної балки, аби з’ясувати її стан загальний.

 

Однак через вибоїни у покритті можна зробити висновок, що міст аварійний, а з деякими його конструкціями є проблеми. Проте для ґрунтовного аналізу необхідно близько 1 млн 400 тис. грн.

Тим часом начальник міськШЕУ Віктор Климук запевняє, що вибоїни на мосту шляховики періодично «латають», але це не основна проблема споруди:

Найголовніше дізнатися, чому вони з’являються. На мій погляд, міст уже давно потрібно капітально ремонтувати, адже він аварійний. Якщо арматура провисає назовні, то через взаємодію з природним середовищем конструкції мосту у тих місцях руйнуються.

 

Ще торік ми просили гроші на реконструкцію мосту, але міські депутати їх не виділили. Хоч востаннє цей міст капітально ремонтували до 700-річчя Рівного, а це було ще у 1983 році.

Нагадаємо, ще на початку року фахівці заявляли, що ремонт мосту на Соборній обійдеться Рівному орієнтовно у 12 млн грн. Він потребує невідкладного ремонту, тож провести ці роботи запланували у 2019-2021 роках.

Додамо, що міст збудували ще у 1964 році, а його довжина - 267,9 м.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень