Мають кращі показники: чим вирізняються українці у чеських школах?

У 2023 році в школах Чехії поменшало школярів з України

Однак ті, що залишилися, мають кращі показники відвідуваності на відміну від їхніх місцевих учнів, пише Главком з посиланням на Radio Prague International.

Спеціалісти кажуть, що причиною зменшення українських дітей у школах Чехії є повернення частини родин на батьківщину або ж міграція в інші європейські країни.

При цьому наші діти краще та системніше ходять до школи – ті, які залишилися.

 

Однак мають певні труднощі з вивченням чеської мови, – йдеться в матеріалі.

За результатами дослідження, 97% українських біженців віком від 6 до 15 років відвідують базові чеські школи. Всього до кінця вересня 2023 року до чеських дитячих садків та базових шкіл ходило 48 тис. дітей з числа українських біженців.

Загалом це на 2000 менше, ніж роком раніше

Кількість українців з року в рік збільшується лише у чеських навчальних закладах середнього рівня освіти, насамперед там, де не передбачається складання іспитів на атестат зрілості.

Наразі їх близько п'яти тисяч осіб, що становить близько 1% учнів у навчальних закладах середнього рівня, – повідомили у Міносвіти Чехії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень