Онлайн – неможливо: у Міносвіти пояснили, як і коли відбуватиметься ЗНО 2020

Понад 70% зошитів на ЗНО вже надруковані

Зовнішнє незалежне оцінювання попри  пандемію коронавірусу цьогоріч відбудеться.

Однак особливість проведення тестування в умовах пандемії дещо зміниться.

Учасники ЗНО обов'язково повинні бути в засобах індивідуального захисту, а дистанція між ними – не менше ніж 1,5 метра, розповів заступник міністра освіти й науки Єгор Стадний:

За правилами, при складанні ЗНО в аудиторії можуть перебувати максимум 15 учасників та 2 інструктори. Обов’язковою буде дистанція 1,5 метра між учасниками в аудиторії.

 

Соціальне дистанціювання також забезпечать і біля входу в приміщення, у якому проходитиме тестування, щоб уникнути скупчення людей.

 

У зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби усі учасники ЗНО та інструктори будуть забезпечені засобами індивідуального захисту та антисептиком. Приміщення будуть провітрюватись та дезінфікуватись.

Варто зазначити, що зареєстровані учасники, які контактували з хворими або самі інфікувались коронавірусом, зможуть скласти ЗНО під час додаткової сесії, коли одужають або вийдуть із самоізоляції.

У випадку, якщо через ізоляцію чи хворобу вони будуть змушені пропустити й додаткову сесію тестування, вони будуть звільнені від ЗНО за станом здоров’я. До слова, таке правило діяло і раніше для людей із низкою захворювань.

Заступник міністра освіти й науки наголосив, що дистанційний варіант проведення ЗНО не обрали через  можливі прояви недоброчесності з боку учасників, які можуть списувати.

А варіант проводити тестування на стадіонах, аби запобігти поширенню інфекції, ненадійний через непередбачувані погодні умови: сонце, дощ, сильний вітер, які будуть заважати учасникам та інструкторам.

Крім того, кожен учасник ЗНО має добре чути інструктора, який повідомлятиме важливу інформацію, зокрема час, який залишився до завершення тесту.

 

Так само, за правилами ЗНО, учасники мають бачити годинник. Також шуми на відкритій місцевості заважатимуть учасникам чути інструкторів та не дозволять сконцентруватись на тесті.

 

Особливо це стосується складання ЗНО з іноземних мов, яке передбачає аудіювання та має проходити в тихому приміщенні, – пояснив Єгор Стадний.

Він додав, тестові зошити на ЗНО 2020 року вже зверстані та понад 70% з них вже надруковано.

Нагадаємо, що дати проведення цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання залежатимуть від завершення карантину.

Якщо карантин завершиться до початку червня, то основна сесія тестування відбудеться між 25 червня і 17 липня. Якщо карантин триватиме до початку серпня, ЗНО відбудеться з 17 серпня до 4 вересня.

Вступна кампанія в українських університетах також відповідно зміниться.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень