Маріуполь - це пекло: розповідь українця, що дивом вижив і вирвався з заблокованого орками міста

«Маріуполь опинився в епіцентрі пекла»

Чоловік, історію якого наведено нижче, народився в Запоріжжі, п'ять років прожив у Маріуполі з коханою і кішкою. 24 лютого почалася війна і він розповідає, що не міг повірити в те, що відбувається. Тільки через декілька днів усвідомив - місто в блокаді.

4 березня Маріуполь опинився в епіцентрі пекла

 

- Осколок розбив одне скло в кімнаті. Ми тоді думали, два рази міна в одну воронку не потрапляє. Виявляється, потрапляє. А після міни ще снаряди, і Гради.

Через кілька днів стали чутні літаки. Чоловік каже, що це - настрашніше.

- 82 міномет - це небезпечно, 120 міномет - це вже дуже небезпечна хе*ня, Град - це в принципі, мало шансів, але є, танки мають час на перезарядку, тому є аж (!!) 4 секунди, щоб впасти... а якщо чутно гул літака - біжимо з усіх ніг, як можна швидше і глибше, - описує ситуацію українець, що вижив.

 

Місто повернулося в кам'яний вік

- Літак - це смерть. Якщо він працює по тобі - пиз**ць. Шансів нуль. Найжахливіші руйнування і смерть. 

- Лінія фронту була вже на сусідній вулиці. Прильоти вже не рахували. Тільки на слух, чим нас зараз рівняють із землею: міни, Гради, танчик і така хе*ня, як волошка і гармата, моя ровесниця, Д30. Ну і звичайно ж, Авіація. СУ-шка хе*ачила на всю ракетами, стратегічний бомбардувальник кидав бомби розміром з легковик. В один із днів ми бігали в сусідній квартал (саме швидко бігали), бачили залишки Точки-У - здоровенний такий ракетний двигун, без бойової частини. Всі машини у дворі згоріли до кінця другого тижня, - згадує він.

За словами чоловіка, багато людей загинуло через те, що готували їжу на мангалах у дворах. 15 березня мешканці будинку зрозуміли, що це кінець.

- Це смерть. Фінал. Та вже якось стало все одно. Нас або закидають гранатами росіяни й спалять разом з будинком - каже житель Маріуполя.

 

Порятунок

 

- 16 березня нас врятували батьки. Просто приїхали та вивезли під обстрілом. Просто вклоняюся їм в ноги за сміливість. Другий шанс в житті пожити ще.

Маріуполець каже, що це було абсолютно неможливо, і смертельно небезпечно.

- Перехрестилася, подумки один з одним попрощалися, і побігли до машини. На даху дев'ятиповерхівки я побачив людину, вона побачила нас. Через три хвилини в нас полетіли міни, лягли в двадцяти метрах, на нас земля посипалася, врятував залізний гараж. Потім повний газ, не вибираючи дороги.... з міста, - додав він.

- Їхали... мовчки. Міста немає. Руїни, воронки, останки машин і техніки. Не знаю, це була наша, або рашистів. Два трупи під покривалом на узбіччі дороги. Цивільні. Воронки в зріст людини, від авіабомб. Будинки зруйновані, згоріли, розбиті снарядами. Якщо є пекло на землі, то воно - у Маріуполі... - закінчує свою розповідь українець.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень