Максимов відповів Лозовому

Очільник Нацполіції у Рівненській області зареєстрував у суді позовну заяву на нардепа Андрія Лозового, де вимагає спростувати недостовірну інформацію

Позовну заяву до Рівненського міського суду подав Сергій Максимов про визнання недостовірною, негативною та такою, що принижує гідність, честь і ділову репутацію, інформації, поширеної про нього Лозовим Андрієм Сергійовичем 13.11.2015 на 29-му пленарному засіданні Верховної Ради України та 13.01.2016 у програмі «На часі», що вийшла в ефірі ТРК «Рівне 1».

Керуючись Конституцією України, Цивільним кодексом України, Законом України «Про інформацію», Сергій Максимов просить суд зобов’язати Андрія Лозового спростувати недостовірну інформацію, оприлюднену стосовно нього, в аналогічний спосіб, яким вона була поширена. 

Нижче наведемо текст цієї заяви:

7 січня 2016 року на місцевому телеканалі «Рівне 1» вийшла в ефір програма «На часі» за участю народного депутата від Радикальної партії Олега Ляшка Андрія Лозового. У подальшому в електронних ЗМІ із посиланням на першоджерело  поширилася інформація щодо безпідставних звинувачень Андрієм Лозовим поліції Рівненщини у кришуванні незаконного видобутку бурштину, вирубки лісів, наркопритонів, гральних автоматів та інших незаконних бізнесів.

До того ж, редакції електронних ЗМІ опублікували нічим не обґрунтовані закиди  Андрія Лозового, який називає мене, як тимчасово виконуючого обов’язки начальника ГУНП в Рівненській області, та моїх підлеглих «відвертими бандитами», стверджуючи та запевняючи у причетності нас, правоохоронців, до мафіозних схем щодо незаконного видобутку і реалізації бурштину.


(ред. звинувачення на адресу Максимова лунають на 11:40 хвилині)

Прикро, що саме представники Українського народу у Верховній Раді, використовуючи свій статус, усе частіше фігурують у соціальних мережах,інтернет-виданнях та у сюжетах телеканалів. Проте, представники ЗМІ, на жаль, не завжди бажають перевірити зміст отриманої інформації, викладаючиїї, як є.

Я не можу залишитися осторонь та не відреагувати на подібні голослівні заяви та обливання брудом мене, моїх підлеглих та усю поліцію Рівненщини загалом із боку народного депутата. Тож на законних підставах я захищатиму гарантоване мені Конституцією України право на повагу до честі, гідності та ділової репутації.

Відповідно до частини 4 статті 32 Конституції України кожному гарантується судовий захист права спростовувати недостовірну інформацію про себе і членів своєї сім'ї та права вимагати вилучення будь-якої інформації, а також право на відшкодування матеріальної і моральної шкоди, завданої збиранням, зберіганням, використанням та поширенням такої недостовірної інформації.

Зважаючи на викладене, я в судовому порядку позиватимуся до Андрія Лозового про захист честі, гідності та ділової репутації.

Крім того, згідно із статтею 46 Закону України «Про інформацію» відповідальність за порушення законодавства про інформацію несуть особи, винні, зокрема, у поширенні недостовірної інформації, яка ганьбить честь і гідність особи.

***

Нагадаємо, минулої п‘ятниці Андрій Лозовий звернувся з заявою до Міністерства внутрішніх справ, в якій зауважив, що з чотирьох різних джерел дізнався про підготовку у Рівному нападу на нього. Нібито провокації готує очільник місцевої поліції Сергій Максимов

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень