Максименко взяв «на гачок» власника «мармеладної» будівлі у центрі Рівного

Будівля на Сагайдачного, 1, що за драмтеатром біля «Мармеладу», тепер офіційно стала пам’яткою архітектури

Нещодавно начальник міського управління культури і туризму Тарас Максименко оприлюднював документи, які виготовлені на «мармеладну фабрику». Максименко стверджує, що це унікальна ситуація, адже вперше місто змогло виготовити усі необхідні документи на приватний об’єкт.

Тепер, маючи пакет документів, управління культури, а отже і саме місто, має право контролювати дії власника приміщення на Сагайдачного,1. Іншими словами підприємець Василь Гайдур тепер навіть не зможе замінити вікна без відповідних дозволів. Не кажучи вже про добудову приміщення.

Тарас Максименко стверджує, що Гайдур про ситуацію знає. Ба більше, підприємець навіть підписав усі документи:

Це унікальний випадок. Вперше вдалось виготовити документи, облікову картку та паспорт на об’єкт приватної власності. Треба віддати належне підприємцю, який підписав усі документи. Тепер ми можемо вносити цей об’єкт у список архітектурних пам’яток. Це тривалий процес, але він дасть можливість захистити будівлю від знесення, наприклад. Про те, чи хоче тут Гайдур щось будувати – мені нічого не відомо.

Нині у приміщенні колишньої мармеладної фабрики здаються офіси, а в підвалі розташований паб.

Нагадаємо, на початку 2017 року рівненські активісти забили на сполох через можливе знищення цієї будівлі і побудови на її території чергової багатоповерхівки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень