Рівняни хочуть пікетувати міськраду через продаж земельної ділянки у самому центрі міста

Йдеться про земельну ділянку на Гетьмана Сагайдачного, 1, де колись розташовувалася мармеладна фабрика

Більш молодим рівнянам споруда відома, як редакція Рівненської обласної молодіжної газети «Зміна».

Проект рішення Про продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення за адресою м. Рівне, вулиця Гетьмана Сагайдачного, 1 власнику розташованого на ній об’єкта нерухомого майна Гайдуру Василю Івановичу 3 лютого був розміщений на сайті міської ради.

У проекті зазначається, що буде проведена експертна грошова оцінка ділянки загальною площею 800 кв. м. Вартість її проведення відшкодовується (за згодою) громадянином України Гайдуром Василем Івановичем.

Наступним пунктом проекту вказується, що

на ділянці дозволяється будувати та обслуговувати об’єкти туристичної інфраструктури, без права розміщення на ній  гральних автоматів та залів грального бізнесу.

Проте, сама поява такого проекту рішення збурила рівнян. Зокрема, Андрій Токарський нагадав, що згаданий об’єкт увійшов до переліку з 54-ох нововиявлених об’єктів культурної спадщини у Рівному, що був розроблений управлінням культури міста.

Саме під його дописом у ФБ і виникла ідея візиту на сесію Рівнеради з вимогою введення мораторію на будівництво та продаж землі до виготовлення історико-архітектурного опорного плану м. Рівне.

 
Yana  Sokol Yana Sokol
Давайте громадою підемо на сесію міськрали 20лютого здається, з вимогою прийняття мараторію на будівництво та землю поки не виготовлено буде наш історико-опорний план міста.

 

Радіо Трек звернулося до начальника міського управління культури Тараса Максименка, аби дізнатися про долю історико-архітектурного опорного плану, який допоможе вберегти чимало старовинних споруд у Рівному. 

За його словами, завершення його розробки очікується у червні, далі мають пройти громадські обговорення, затвердження сесією Рівнеради, погодження з Міністерством культури, в Мінрегіонбуді…

І лише тоді у нас буде історико-архітектурний опорний план.

Що ж до сьогоднішньої ситуації з землею на Сагайдачного, 1, що неподалік облмуздрамтеатру, то Максименко вже скерував лист до міського голови, секретаря міської ради та голови земельної комісії Рівнеради з проханням зняти проект рішення про продаж ділянки з розгляду депутатами.

Більше того, на думку Максименка, власники будівель та забудовники саме тому і активізувалися, щоб встигнути до появи історико-архітектурного опорного плану.

Тож доки документ не з’явиться, доводитиметься діяти у «ручному режимі», - каже Максименко.

Нагадаємо, вперше про відсутність історико-архітектурного опорного плану у Рівному заговорили  через опоряджувальні роботи у приміщенні паспортного столу на Словацького, 3.

Зауважимо також, що сесія Рівнеради має відбутися 23 лютого. Що до того часу буде з проектом рішення щодо земельної ділянки у центрі Рівного - Радіо Трек відстежуватиме.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень