Максим Білокінь – Герой нічного бою біля Чернігова: Йому було лише 24…

Опір, якого загарбники не – чекали

Наприкінці лютого на підступах до Чернігова почалися жорстокі бої. Підрозділи 1-ї окремої танкової Сіверської бригади героїчно виконували бойове завдання командування: зупинити просування колон бронетехніки російських окупантів.

У запеклому протистоянні особливо відзначився екіпаж танка під командуванням старшого лейтенанта Максима Білоконя.

Його бойова машина завдала відчутних втрат переважаючим силам країни-агресора, у нічному бою танкісти знищили ворожу диверсійно-розвідувальну групу, а потім влучним вогнем підбили два танки.

 

На жаль, під час зміни позиції танк старшого лейтенанта Білоконя було вражено ворожим вогнем.

Оборонці Чернігова помстилися за смерть бойових побратимів — сотні путінських вояк знайшли свій безславний кінець на українській землі…

Кадри розбитої колони ворога в ту ніч під Черніговом

Максиму Білоконю було лише 24 роки, він народився у місті Ромни Сумської області. За покликом серця ще сім років тому він обрав професію захисника Батьківщини.

У Максима залишилися мати, молодша сестра та наречена, яка також проходить військову службу.

 

Рідні та друзі згадують його як щирого патріота, справжнього Воїна, відданого професії і військовому колективу, сильну людину з чіткою життєвою позицією, яка знала, чого прагне і як цього досягти…

За визначну особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі Указом Президента України № 94/2022 від 2 березня 2022 року старшому лейтенанту Білоконю Максиму Віталійовичу присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Вічна слава Героям!

Джерело: АрміяInform

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Теги: війна
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень