«Маємо знову стати собою»: Польща зробила заяву щодо військ НАТО в Україні (ВІДЕО)

І недобре сказала про РФ

Військові деяких країн НАТО вже знаходяться на території України.

Таку заяву напередодні зробив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час панельної дискусії на тему 25 років членства Польщі в Альянсі, передає Кореспондент

При цьому він відмовився називати країни, які відправили свої військових до України, і скільки саме є таких держав.

 

«На відміну від інших політиків, не буду перераховувати ці країни», – заявив міністр.

За його словами, нападом на Україну Росія показала, що вона цивілізаційно неспроможна сприйняти західні цінності і не може мирно співіснувати зі своїми сусідами, тому НАТО має повернутися до своєї первісної ролі.

Тож Радослав Сікорський підтримав ініціативу французького президента Еммануеля Макрона щодо відправки військових НАТО до України.

На його думку, це «винахідливий та асиметричний хід», який порушить спланований сценарій Росії.

Скріншот з відео панельної дискусії

НАГАДАЄМО:

  • У понеділок, 26 лютого, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що кілька країн-членів НАТО та ЄС обговорюють можливість направлення своїх військових в Україну після укладення двосторонніх угод. Він поспішив заявити, що Словаччина «не піде на такий крок», але поважатиме рішення країн НАТО, які погодяться ввести війська в Україну.
  • Згодом про можливість відправити в Україну військових заговорив президент Франції Еммануель Макрон, а прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь теж не відкинув можливості відправки французьких військових в Україну. Президент Франції Емманюель Макрон на зустрічі з парламентськими партіями заявив, що відправлення військ в Україну можливе, якщо російські окупанти прорвуться на Київ чи Одесу.

Сама дискусія

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень