Мешканці Рівненщини, у яких рейдери захопили паї, тепер мають у кого попросити захисту

Для цього створили спеціальний орган

На Рівненщині створили антирейдерський штаб для допомоги аграріям. На час жнив спеціалісти в галузі права допомагатимуть землевласникам боротися зі спробами рейдерських захоплень.

До штабу увійшли представники Рівненської облдержадміністрації, управління юстиції, Держгеокадастру, Нацполіції, громадськості, а також аграрії та землевласники. Створення таких штабів –  ініціатива Міністерства юстиції.

Радник міністра юстиції Андрій Помазанов

Працівники юстиції зазначають, що проблема захоплення врожаю та землі зараз дуже актуальна. Зокрема, на Рівненщині до антирейдерського штабу вже почали надходити перші скарги, на які представники штабу реагуватимуть та виїжджатимуть на місця. Розповідає керівник штабу нашої області та заступник голови ОДА Ігор Тимошенко:

Будем реагувати на всі подібні заяви, оперативно збиратись. Домовились, що мінімум раз на тиждень будем збиратись на засідання і вразі потреби виїжджати на позапланові виїзні. Реагуватимемо та вживатимемо заходів, аби аграрії та власники паїв спокійно та законно займалися власним господарством.

Вже сьогодні штаб провів перше засідання, розглянувши скаргу фірми «Ріттер Біо Агро». Аграрії мають понад сотню гектарів землі в Острозькому районі, частину  з яких самовільно засіяла Українська Фермерська Група.

У відповідь на протести законних власників, рейдери показали документи, які нібито доводять, що земля їхня, кажуть представники «Ріттер Біо Агро». Втім за їхньою компанією зареєстроване офіційне право власності.

За клопотанням «Ріттер» у поліції відкрили кримінальне провадження, та на засіданні штабу виявилося, що поліцейські лише запобігають конфліктам, які можуть виникнути.

Натомість, хто винен у земельному конфлікті, правоохоронці так і не встановили. Втім члени штабу доручили  поліцейським дозволити «Ріттер Біо Агро» все ж зібрати врожай, який посіяли на цій землі рейдери та пояснили присутнім, що аграрії мають на це повне право.

Номер гарячої лінії антирейдерського аграрного штабу такий:

64 27 06. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень