Люди розмагнітилися, — Хомко про реакцію на скасування карантинних обмежень

Масове нехтування правилами

Напередодні у Рівному послабили карантинні заходи.

Можна працювати магазинам непродовольчих товарів, літнім майданчикам кафе. Заклади громадського харчування можуть торгувати їжею на виніс. Мешканцям міста дозволили гуляти в місцях відпочинку.

Міський голова Рівного Володимир Хомко реакцією містян незадоволений. В ефірі Радіо Трек він розповів про свої спостереження. На його думку, люди взагалі перестали зважати на карантинні обмеження:

Люди розмагнітилися, якщо можна так висловитися. На жаль, зник страх і пересторога. Практично всі без масок, ходять групами. Не дотримуються карантину. Це дуже шкода.

Нижче на відео - "страшенна" черга до МакДональдсу. 

 
 
 
 

За словами міського голови, він веде статистику і згодом оприлюднить, як у Рівному змінюється рівень захворюваності.

Хомко наголошує, що послаблення карантину – компромісне:

В ідеалі, аби всі люди були вдома. Але ми розуміємо, що це неможливо виконати практично. Тому пішли на такий компромісний варіант послаблення. Але це ж не значить, що взагалі не потрібно дотримуватися карантинних норм. Дуже переживаю, оскільки ситуація розвивалася у «щадному» режимі, а як буде далі – не знаю.

Водночас, за словами міського голови, ринки працюють без порушень. Нагадаємо, що рівненські торговища відкрили минулого та позаминулого тижня. Також у місті поки що не фіксували випадків забороненої стихійної торгівлі. 

Більше міський голова непокоїться за літні майданчики, оскільки закладів громадського харчування у місті багато, а за усіма не встежиш.

Тож Володимир Хомко каже, що покладається на совість рівнян.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень