Люди виїзджатимуть, - Боррель припускає важку ситуацію в енергетиці України вже за кілька тижнів 

Через невпинні російські обстріли

Фото з zn.ua

За кілька тижнів ситуація в енергетиці України може стати надзвичайно. Таку думку припускає високий представник ЄС Жозеп Боррель, зважаючи на обстріли РФ. За його словами росія гатить по енергосистемі, щоб залишити українців без світла і тепла. 

Зараз українці стикаються з дефіцитом електрики від 8 до 12 годин на добу, і, за даними ООН, найближчої зими вони можуть зіткнутися з тим, що електрики не буде до 20 годин на добу, - зазначив він.

Високий представник ЄС додав, що РФ пошкодила 68% енергетичних потужностей України, наразі залишилося близько 10-11 ГВт виробничої потужності електрики.

За кілька тижнів в Україні може виникнути надзвичайна ситуація, яка призведе до того, що ще більше українців будуть змушені покинути свої домівки та країну, - наголосив Боррель.

Також ракетні удари РФ на електропідстанції можуть призвести до зупинки атомних електростанцій, що може призвести до ядерної катастрофи.

Ми пообіцяли підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, і енергетичний фронт стане ключовим цієї зими, - підсумував високий представник ЄС. 

Джерело: Цензор.нет

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень