Люди в шокові: базовий продукт в Європі подорожчав вже на 80% 

Запаси обмежені - а попит вкрай високий 

Мешканців Європи чекає дороге Різдво, а кондитери та пекарі практично у розпачі. У Європі рекордно подорожчало вершкове масло. Проти ціни торік, його вартість збільшилася на 83%.

Експерти пояснюють збільшення ціни високим попитом на масло та обмеженими запасами. Крім того, переробні підприємства прагнуть більше молока використовувати на виробництво дорожчих продуктів - зокрема сиру. 

Зазначається, що до 29 вересня вершкове масло торгувалося на світових ринках за рекордною ціною $8706 за тонну. Це на 83% перевищує показники минулого року.

Великі виробники встигли зробити запаси вершкового масла, перш ніж почати виробляти різдвяні торти та морозиво. А ось для дрібних виробників наслідки будуть значними, оскільки зростання цін неминуче.

Виробництва молока впало торік у  частині земної кулі, включаючи Європу, Сполучені Штати та Нову Зеландію – найбільшого у світі експортера молока та масла – через низькі ціни та високі витрати на корми, які непокоїли багатьох фермерів. Цього року глобальне виробництво молока дещо відновилося, але виробники воліють робити дорожчі продукти - зокрема роблять сир замість масла.  

Згідно з останніми даними ЄС, виробництво молока в ЄС зросло на 0,7% з січня 2023 року по липень 2024 року. За той же період виробництво вершкового масла впало на 1,6%, тоді як виробництво сиру зросло на 3,2%.

Джерело: Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень