Люди путіна бігали й кричали: «Вітя нас підвів». За що у кремлі планували вбити Януковича

Це мало статися ще кілька років тому

Після перемоги Революції Гідності та втечі до росіїекспрезидента України Віктора Януковича вважали зрадником і, ймовірно, планували вбити.

Про це повідомив російський опозиціонер, ексдепутат Держдуми Геннадій Гудков. Він розповів, що тоді Януковича вважали мало не ворогом путіна.

– Мені говорили, що готувалося його фізичне усунення. Був момент, якщо пам'ятаєте, його не штовхав тільки ледачий на російському телебаченні, в російських ЗМІ. Якісь клерки дрібні говорили: «Та ми тобі пащу порвемо...». Взагалі ображали його останніми словами...

 

По кремлю люди путіна бігали та кричали: «Вітя нас кинув», «Вітя нас підвів» , «Вітя нас зрадив». А потім, якщо пам'ятаєте, все припинилося моментально, в один день. Тому що Янукович був прощений. Путін вирішив, що Янукович їм поки ще потрібен. Якщо якось складеться, кого ставити? Нікого легітимного, як вони вважали і вважають досі, немає, – розповів Геннадій Гудков.

Революції в Україні лякали путіна і він робив все для приходу Януковича до влади. Україну диктатор вважав ключовою ланкою своєї майбутньої «російської імперії».

Він (ред. - путін) дуже сильно переживав з приводу Помаранчевої революції, з приводу Віктора Ющенка. Це для нього був дуже великий, гігантський стрес. Тоді почалася серйозна робота в кремлі щодо недопущення Помаранчевої революції в росії. Це було ключове завдання.

 

Там Сурков (ред. – тодішній заступник керівника Адміністрації президента рф) зі штанів вистрибував, щоб тільки не допустити в росії повторення українського сценарію Помаранчевої революції. Це для них була навіть не червона ганчірка, а щось ще гірше... Гіпердратівник. І ось путін зробив все для того, щоб Янукович прийшов до влади, – розповів Гудков.  

Після того, як Янукович таки став президентом, рф продовжувала «вкачувати гігантські суми» в його режим.  Це були десятки мільярдів доларів.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень