Люди на Рівненщині не хочуть вакцинуватися. Голів усіх ОТГ закликали вжити заходів

Антивакцинатори є й серед медиків

На Рівненщині щодня вакцинуються втричі менше людей, ніж заплановано.

Так, в міністерстві охорони здоров`я розраховують на 7,5 тисяч щеплень за добу, однак у нашій області робиться лише близько 2,5 тисяч.

Провести наради з цього приводу закликав усіх голів ОТГ перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін:

Кожен з голів територіальних громад проведе у себе відповідні наради. Ми повинні, де недопрацьоване питання по поставці вакцини, які є проблеми по медперсоналу, який здійснює вакцинацію і таким чином ми розраховуємо підняти темпи вакцинації на 20% - 30%.

Аутсайдером на Рівненщині є Сарненський район. Там вакциновані близько 7,5% мешканців. Голова РДА Олександр Кохан розповів, як з`ясовував причину проблеми:

Здебільшого Сарненський район і місцеві ОТГ відстають за темпами вакцинації. У Сарненському районі нині 212 тисяч населення. І сьогодні провакцинованих 7,4%. Це вкрай мало.

 

У Сарненському районі є певна особливість: значна кількість людей через релігійні мотиви відмовляється робити щеплення. Я поспілкувався з релігійними лідерами й за їхніми словами, вони навпаки закликають щеплюватися й не переводять питання в релігійну площину.

Натомість коли приходять до своїх сімейних лікарів, то більша частина з них не вакцинована.

 

Якщо медик не вакцинується, а ще є такі, які говорять, що не потрібно вакцинуватися, - це, я вважаю, зло, - пізніше зазначив Сергій Подолін.

Є ОТГ, де темпи вакцинації взагалі дуже низькі. Голова Соснівської тергромади Микола Кот розповів, що в його громаді вакциновані близько 40 людей із 7 тисяч.

Сергій Подолін відповів, що за час вакцинації жодна з громад не звернулася з такими проблемами.

Проблеми є й з освітянами: щепилися 46%, хоча на початок навчального року таких має бути 80%.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень