«Любове, вибачте, але ви мали справу із шахраями». Жительку Рівненщини ошукали двічі

В один і той же спосіб

Перед наближенням Нового року  жителька Рівненського району отримала повідомлення про виграш автомобіля. За відносно символічну суму їй пропонували отримати авто, яке коштує у сотні разів дорожче. Спочатку довірлива пенсіонерка перерахувала на рахунок аферистам 23 тисячі гривень. Після цього зловмисники на деякий час припинили спілкування із потенційною жертвою, зіславшись на оформлення документів.

Та кілька днів вони знову вийшли на зв’язок та повідомили, що для отримання омріяного подарунка залишилося сплатити лише 17 тисяч. Жінка виконала умову та отримала смс: «Любове, вибачте, але ви мали справу із шахраями». Зневірена пенсіонерка звернулася до поліції, адже віддала аферистам усі свої заощадження.

Заява про шахрайство надійшла до правоохоронців 12 січня. У той же день, рівненські копи отримали ще два повідомлення від людей, яких ошукали.
 

У той же час, до 38-річної рівнянки зателефонував невідомий, представившись правником банку. Зловмисник випитав дані про кредитну картку, зокрема і CVV-код, який слугує для підтримки платежів та інші реквізити. У результаті жінка позбулася близько тисячі гривень.
 

В аналогічний спосіб шахраї заволоділи 50 тисячами гривнями з рахунку 50-річного жителя Львівської області. Телефонний дзвінок від невідомого чоловіка застав його у дорозі поблизу Рівного. Псевдобанкіри провели дванадцять незаконних операцій, аж поки на зв’язок із потерпілим не вийшли дійсні менеджери фінансової установи та не заблокували його рахунки.
 

Всього двох жительок Рівненщини та одного чоловіка з Львівської області ошукали на понад 90 тисяч гривень.  

За фактами шахрайства у поліції проводять досудові розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень