Лише 25,5% водіїв м. Рівне пристібаються пасками безпеки (ФОТО)

Луцьк нас випереджає

Іванна Смачило та паски безпеки

Рівне посіло 12-те місце у рейтингу українських обласних центрів за кількістю водіїв, що пристібаються пасками безпеки.

25,5% пристебнутих водіїв у Рівному – такі результати всеукраїнського дослідження, проведеного ГО «Vision Zero» та Центром демократії та верховенства права в рамках Кампанії «За безпечні дороги».

Луцьк нас випереджає на 0,5% і займає 11-те місце в рейтингу

За словами експертів Кампанії, для того, щоб покращити ситуацію потрібні підвищити відповідальність за ігнорування ременів безпеки, яка сьогодні становить всього лише 51 грн, посилити контроль зі сторони поліції та проводити систематичні інформаційно- просвітницькі кампанії

Кампанія «За безпечні дороги» проводила дослідження упродовж осені 2019 року у 22 обласних центрах, а також Сєвєродонецьку та Маріуполі.


Учасники кампанії перевірили 31 501 водіїв. Його метою було визначити, який відсоток водіїв в Україні насправді користується ременями безпеки та чи змінився він за попередній рік.

Таке дослідження Кампанія «За безпечні дороги» проводить щорічно з 2017 року за однаковою методологією, відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я, – методом спостереження.

За даними дослідження, лідером рейтингу став Київ – у столиці ременями безпеки користуються 51% водіїв. До ТОП-5 також увійшли Черкаси (40%), Львів (37%), Чернівці (34%) та Чернігів (33%).

Між тим відомі мешгканці Рівного залучають одне одного до челенджу, суть якого – почати всім їздити з пасками безпеки.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень