Львівська міськрада заплатить 84 тис. грн за те, що на автомобіль впало дерево

І пошкодило авто

Львів’янин відсудив у Львівської міської ради 84,1 тис. грн компенсації за пошкодження його автомобіля деревом, яке впало під час буревію.

30 вересня 2019 року він припаркував свій автомобіль Hyuindai Tucson на вул. Братів Міхновських. Близько 18:00 на машину впало дерево і пошкодило її. Згідно з висновком експерта, збитки становлять 84,1 тис. грн.

Син цього чоловіка звернувся до Залізничної районної адміністрації Львова та в ЛКП «Граніт», щоб з’ясувати, чиє дерево, і отримав відповідь, що вони не є балансоутримувачами дерев. Контролювати стан дерев у місті має департамент містобудування міської ради. Відтак чоловік звернувся до суду, щоб отримати від департаменту матеріальну компенсацію 84,1 тис. грн.

Суд першої інстанції відмовив у позові, тож він звернувся у Львівський апеляційний суд. Колегія суддів визнала бездіяльність департаменту містобудування ЛМР, оскільки його працівники неналежно стежили за деревом, тому воно і впало на автомобіль.

2 квітня апеляційний суд задовольнив позов і постановив стягнути з департаменту містобудування 84,1 тис. грн завданого збитку. Окрім того, департамент містобудування має компенсувати 5 тис. грн позивачеві за послуги адвоката.

30 вересня 2019 року у Львові був буревій, який повалив 15 дерев. Один львів’янин уже відсудив у міськради 106 тис. грн за повалене на його машину під час цього буревію дерево, - пише Радіо Трек з посиланням на Захід.нет.

Радіо Трек у ТelegramViber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень