Лувр продав на аукціоні особливі відчуття – побачити «Мону Лізу» без скла

Вартість - 80 тисяч євро

Паризький музей Лувр на аукціоні Christie's продав можливість побачити найвідомішу роботу Леонардо да Вінчі «Мона Ліза» під час експертизи.

Як повідомляє suspilne.media, вартість угоди склала 80 тисяч євро.

Переможець аукціону зможе бути присутнім під час щорічного огляду роботи да Вінчі, коли одну з найвідоміших картин світу виймають з-під скла для огляду, чи вона не зазнала пошкоджень.

На аукціон виставили й інші лоти, зокрема, приватну екскурсію музеєм президента і директора Лувра Жака-Люка Мартінеса та нічну екскурсію зі смолоскипами, які придбали по 38 тисяч євро. Ще один покупець сплатив 42 тисячі євро за приватний концерт у Залі Каріатид.

Лувр використовуватиме отримані від аукціону гроші, щоб зробити музей доступним для всіх. Зокрема, керівництво музею планує створити Лувр-студію – новий простір, присвячений художній і культурній освіті.

Переможці торгів матимуть два роки, щоб скористатися своїми правами на ексклюзивні враження.

«Мона Ліза» - це портрет Лізи Герардіні, дружини флорентійського торговця тканинами Деля Джокондо. Його Леонардо да Вінчі створив приблизно в 1503-1505 роках.

Картина розміром 76,8х53 сантиметри написана олією на дошці з тополі. Нині вона перебуває в Луврі, де їй відведено окрему залу.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень