Лука був правий: литовське вторгнення в Білорусь почалося… Несподівано – з неба (ФОТО/ВІДЕО)

Перший повітряний бій

Білорусь та Литва влаштували дипломатичний скандал через 8 повітряних кульок. Їх запустили з території Литви до Білорусі, а тамтешнє Міноборони підняло бойову авіацію для перехоплення «небезпеки». Про це повідомляє Громадське.
 

Зранку 24 серпня Міноборони Білорусі повідомило про цей інцидент у своєму Телеграм-каналі, супроводивши трьома блискавками (тобто, надважливе) повідомлення: «Міноборони інформує про спробу порушити повітряний простір Білорусі».

Цим небезпечним порушником виявився «зонд» із восьми повітряних кульок. За твердженням відомства, там була «антидержавна символіка». Судячи з фото, йдеться про біло-червоно-білий історичний прапор Білорусі, який використовують противники режиму Лукашенка.

У зв’язку з цим білоруська армія змушена була дати відсіч небезпечному «зонду».

«Завдяки діям екіпажів гелікоптерів Мі-24 зі складу чергових сил політ повітряних кульок було попереджено без застосування зброї», — йдеться у повідомленні.

Оновлено: Вдень 24 серпня Міноборони Білорусі дало просто феєричне пояснення фрази «антидержавна символіка», яка була на кульках: 

«Можна було б сказати, що йдеться, скоріше, про символіку, що не є державною в нашій країні».

Тобто, логіка білоруського Міноборони полягає в тому, що небезпеку для країни становлять будь-які символи, які не є державними.

Натисніть плей для перегляду

На цьому історія не завершилася, бо, як кажуть у Міністерстві закордонних справ Литви, під час цієї «операції» один із білоруських гелікоптерів порушив повітряний простір країни. У зв’язку з цим до МЗС Литви викликали посла Білорусі і вручили йому ноту протесту.

Чинна влада Білорусі цього не визнає.

Міноборони країни випустило нове повідомлення, в якому пояснило, чому повітряні кульки такі небезпечні, а також заперечило, що гелікоптер порушив повітряний простір Литви.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус заявив виданню BNS, що гелікоптер армії Білорусі бачили учасники ланцюга солідарності у Литві, який зібрався на підтримку протестувальників. Одне фото з цієї акції.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень