Луцький терорист Кривош, який вимагав у Президента дати розголос фільму «Земляни», тепер на Рівненщині

Його перевели до місцевої колонії

Максим Кривош під час здійснення теристичного акту вимагав від президента Зеленського – прорекламувати документальний фільм «Земляни» (2005), погрожуючи підірвати автобус і радіокеровану бомбу в місті. 2020 рік
Максим Кривош під час здійснення теристичного акту вимагав від президента Зеленського – прорекламувати документальний фільм «Земляни» (2005), погрожуючи підірвати автобус і радіокеровану бомбу в місті. 2020 рік

Максима Кривоша, засудженого до 13 років ув’язнення за захоплення заручників і тероризм у Луцьку, перевели із СІЗО до виправної колонії. Про це в коментарі Суспільному розповів начальник Луцького слідчого ізолятора Андрій Гульоватий.

Відомо, що Кривош («Плохой») відбуватиме покарання на Рівненщині.

Етапували його ще 23 листопада. Наразі засуджений перебуває в Городищенській виправній колонії №96. На Рівненщину засудженого везли потягом, у супроводі Нацгвардії.

Зі слів начальника Луцького слідчого ізолятора, за рішенням комісії Західного управління з питань виконання кримінальних покарань, Кривоша направили у сектор максимального рівня безпеки.

КОНТЕКСТ:

Максим Кривош народився 1975 року в росії. За плечима у нього - два терміни ув'язнення за незаконне зберігання та поводження зі зброєю, а також бандитизм та вимагання.

Офіційно був прописаний у м. Дубно Рівненської області.

Вранці 21 липня 2020 року він захопив заручників та забарикадувався в рейсовому автобусі на центральній площі Луцька, здійснив два постріли у бік правоохоронців та кинув гранату, яка не здетонувала. Невдовзі автобус оточили спецпризначенці, телефоном вони вели з чоловіком перемовини. Паралельно той розміщував дописи на своїх сторінках у соцмережах.

«Плохой» вимагав від політиків, олігархів і духовенства України записати відео, де вони визнають себе «терористами в законі», а від президента Зеленського – прорекламувати документальний фільм «Земляни» (2005), погрожуючи підірвати автобус і радіокеровану бомбу в місті (більше про цю документалку знайдете тут).

Той самий луцький територист Максим Кривош ("Плохой")
Той самий луцький територист Максим Кривош ("Плохой")

За 2 дні потому Луцький міськрайонний суд обрав Кривошу міру запобіжного заходу - 60 діб тримання під вартою без права застави. Термін перебування у СІЗО продовжували вже кілька разів. За рік тримання під вартою обвинувачений двічі оголошував голодування.

Наприкінці листопада 2020-го Кривоша за рішенням суду примусово помістили у спецвідділення Львівської психіатричної лікарні. Лікарі провели чергову судово-медичну експертизу в результаті якої визнали Кривоша осудним.

Розгляд справи у Луцькому міськрайонному суді завершили 26 вересня 2022 року. За рішенням суду наступні 13 років Кривош проведе за ґратами. Прокуратура вирішила не оскаржувати цей вирок.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень