Ліжковий фонд протитуберкульозних закладів Рівненщини скоротять наполовину

Проте Рівненщина проситиме у вищих органів влади забезпечити фінансування протитуберкульозної служби в регіонах України

ФОТО з сайту Відкритий ліс

Депутати Рівненської обласної ради говоритимуть на сесії про протитуберкульозні заклади регіону.

Наступного тижня вони хочуть проголосувати за «Звернення Рівненської обласної ради до Верховної ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України та Національної служби здоров’я України щодо фінансування протитуберкульозних підприємств».

З такою ініціативою виступив заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк.

Нагадаємо, відповідно до постанови Кабміну №65 «Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного населення у 2020 році» затверджено тариф на лікування одного хворого з розрахунком 21 820,85 гривні на 9 місяців поточного року, згідно з якими вартість місячного лікування в стаціонарі не відрізняється від вартості лікування на амбулаторному етапі та становить 2 424,54 гривні.


При цьому на практиці доведено, що фактична вартість стаціонарного лікування у 10 разів перевищує вартість амбулаторного, — переконані обласні обранці.

ФОТО з сайту Відкритий ліс

Як зазначив Сергій Свисталюк на 9 місяців 2020 року обсяг фінансування з НСЗУ за надані послуги «Рівненський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» становитиме 6,8 млн грн. Ця сума значно менше потреби закладу, яка відповідно до розрахунків складає 52 млн грн.

Так, депутати просять врегулювати цю критичну ситуацію.
 

Зокрема, до кінця 2020 року забезпечити фінансування протитуберкульозної служби в регіонах України коштом медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам; переглянути тарифи на лікування одного хворого на туберкульоз з урахуванням вартості стаціонарного та амбулаторного етапу лікування, а також для регіональних фтизіопульмонологічних центрів розрахувати стандартний пакет послуг, що включає діагностику, стаціонарне лікування, координацію протитуберкульозних заходів та консультативну допомогу.

 

Таке звернення підтримали всі члени комісії одноголосно та винесли на розгляд сесії, яка відбудеться 13 березня.

До слова, упродовж останніх років в протитуберкульозній службі відбулися значні реорганізаційні процеси.

Зокрема, проведено ліквідацію трьох лікарень шляхом приєднання Володимирецької, Острозької, Вербської до основної профільної протитуберкульозної лікарні.

На сесії розглядатимуть документи щодо реорганізації шляхом приєднання «Страшівської туберкульозної лікарня» та «Острожецької туберкульозної лікарні» до «Рівненський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр».

У 2019 році проведено скорочення 51 штатної посади, оптимізовано ліжковий фонд з 560 ліжок до 360.
Окрім того, запланована оптимізація у 2020 році дозволить зменшити ліжковий фонд до 280 ліжок.


 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень