«Лісовий, забирай свій «професійний» кагал і на вихід!» - вчителів обурив аналіз підготовки до НМТ школярів

Підготовку до тестування порівняли з «боротьбою з вітряками», учителів – з учасниками бойових дій

Отримані учасниками НМТ 2024 року результати свідчать про низьку якість підготовки на базі повної загальної середньої освіти.

Про це йдеться в рішенні Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій про результати національного мультипредметного тесту 2024 року.

Рішення профільного комітету ґрунтується на основі аналізу інформації директора Українського центру оцінювання якості освіти про результати складання НМТ.

У комітеті зазначають, що проведені розрахунки надали можливість представити узагальнені результати та розподіл учасників НМТ 2024 року на 4 рівні знань за трьома основними предметами.

Зокрема,

  • дуже низький рівень знань з української мови, математики та історії продемонстували 4,44% учасників НМТ,
  • низький рівень знань мають 10,74%,
  • середні результати отримали 63,09% вступників,
  • оцінку вище середнього і високого рівня здобули 21,72% абітурієнтів.

На тлі отриманих результатів боротьба за підвищення якості освіти у закладах вищої освіти схожа на «боротьбу з вітряками». Неможливо підвищити якість освіти у закладах вищої освіти при низькій якості освіти на базі повної загальної середньої освіти, – наголосили в освітньому комітеті Верховної Ради.

На ці висновки гостро відреагували самі освітяни, коментуючи відповідний матеріал на сайті Освіта.ua

Аліна

То ще НУШівці НМТ не здавали! Ви знищили школу і освіту тупими реформами, шановні посадовці.

 

За справедливість

Читаєш все це і не перестаєш дивуватися. Сьогодні вчителів треба прирівняти до учасників бойових дій. Як можна депутатам ВР проводити аналіз якості знань учнів під час війни. Це знущання з працівників освіти.

 

Юрій

А результати аналізу заробітної плати учителів - показують жебраків-учителів. А пан Лісовий, аналізуючи зарплату каже, що підвищення чекати не варто - головне не отримати зниження. Так може спочатку треба зробити освіту престижною, а потім аналізувати показники?

 

Роман

Рівень «якості освіти» відповідає рівню менеджменту від освіти. Лісовий, забирай свій «професійний» кагал і на вихід !

 

Освітній дипломат

Ще раз хочу сказати, що головна проблема в тупих рехформах, знеціненню посади вчителя і в нинішніх умовах, безглуздості оцінок як таких. І праві ті, хто каже шо це ви ще НУШ не бачили.

 

Олена

При нинішній реформі, коли дитина - цар і бог, а вчитель звичайний жебрак і ніхто, освітні результати ще досить непогані. Побачите, що буде через рік-два... Ото буде цирк, ото буде квартал... Освіті вже можна замовляти труну, бо яма вже викопана.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень