Лісничий організував на Рівненщині «бізнес» і вкрав деревини на сотні тисяч гривень

Тепер йому загрожує кримінальна відповідальність

Лісничий і троє його спільників налагодили незаконну порубку, обробку та реалізацію «лісу». Правоохоронці встановили, що лісничий ДП «Остківське лісове господарство», будучи працівником Державної лісової охорони, замість того, аби забезпечувати охорону лісу та контроль за його вирубкою – налагодив злочинну схему.

Зокрема, лісничий, як організатор, підшуковував місця під порубки в лісовому масиві, організовував незаконні рубки дерев та транспорт для перевезення зрубаної деревини на територію пилорами.

 

Крім того, саме він здійснював реалізацію готової лісопродукції, розподіляв прибуток та вживав заходи для приховування злочинної діяльності групи.

Двоє інших учасників безпосередньо займались незаконними рубками дерев та їх перевезенням до лісопилорами. Третій виконавець – працівник вказаної пилорами, який приймав деревину, здійснював її обробку та реалізовував готову лісопродукцію.

У ході розслідування в учасників угруповання виявили та вилучили понад 50 метрів кубічних деревини без відповідних документів – 20 кубометрів «кругляка» і більше 30 метрів кубічних обрізної дошки на загальну суму майже 200 тис. грн.

Крім того, у чоловіків вилучили також автомобіль «ЗІЛ 131» з напівпричепом та маніпулятором, бензопили та інші знаряддя вчинення злочину.

На вилучене майно суд наклав арешт. Обвинувальний акт скерували до Рокитнівського районного суду. За скоєне винним загрожує до 7 років позбавлення волі.

Джерело: Пресслужба Рівненської обласної прокуратури

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень