Лікар із Рівного застерігає від неправильного купання на Водохреще

Адже у місті вже був випадок смерті після такого занурення в ополонку

Щоб бути готовим до купання в ополонці, найкраще загартовувати організм з літа, поступово знижуючи температуру води для обливання. Втім, більшість людей цього не робить.

Отож, щоб уникнути проблем зі здоров’ям і нещасних випадків, завідувач амбулаторії №2 центру первинної медико-санітарної допомоги «Центральний» Микола Долик радить, як правильно організувати занурення в ополонку:

Купатися в обладнаних місцях, з пунктами обігріву, де чергують представники ДСНС. Бажано купатися в шапочці, щоб волосся не мочити. Після цього розтертися рушником.

 

Ми сьогодні якраз говорили про це і один колега каже. Я його питаю: «Ви купаєтеся?» Він каже: «Ні. Я раніше обливався холодною водою, купався. Але робив це до першого плекситу». У нього виникло загострення з нервами.

За словами Миколи Долика, бажано занурюватися в ополонку здоровим людям, які не мають хронічних недуг. Бо після купання у крижаній воді можливе загострення серцевих недуг, захворювань легень. Тож хворим краще не ризикувати.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Мирослава Опанасик

Теги: Водохреще
Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень