Лікар назвав «сніданок-вбицю» для людей старше 60 років
Ключову негативну роль у такому харчуванні грає теплий чай з цукром
Солодкий чай, рисова та манна каші можуть завдати шкоди здоров'ю, якщо їх їсти на сніданок. Ці продукти містять велику кількість цукру, що негативно впливає на організм.
Чимало людей звикли починати ранок із чашечки солодкого чаю та білого хліба з джемом або пиріжка з повидлом. Однак такі сніданки можуть спричинити різкі стрибки рівня глюкози в крові, що особливо небезпечно для людей старше 60 років. Також популярні рисові та манні каші з додаванням варення, але ці страви також загрожують здоров'ю.
Після 60 років багато людей мають стан наближений до діабету, інсулінорезистентністю чи діабетом.
Сніданки із високим вмістом вуглеводів створюють додаткове навантаження на організм, провокуючи сплески глюкози.
Це має згубний вплив на судини, сприяє накопиченню холестерину та формуванню атеросклеротичних бляшок.
Зрештою, такі зміни можуть призвести до серйозних ускладнень, включаючи інсульт та інфаркт.
Таким чином, важливо ретельно підходити до вибору продуктів для ранкового харчування, уникати зайвої насолоди та простих вуглеводів.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням
Радіо Трек: НОВИНИ