Лепеха чи гілля дерев: Чому на Трійцю прикрашають будинок і що краще обрати

Зелені свята ідуть

12 червня християни святкуватимуть День Святої Трійці. Напередодні ввечері перед Трійцею прийняти прикрашати оселю зеленню.

Раніше люди вірили, що прикрашаючи оселю зеленими рослинами, будинок буде захищений від злих сил.

Чим прикрашати будинок на Трійцю

Будинки, ворота та навіть паркани на Трійцю прикрашають різноманітними травами. Зазвичай використовують мелісу, м'яту, волошки, лепеху, чебрець, лепеху тощо. Потім ці трави висушують і зберігають як оберіг.

Для прикрашання будинку підходять гілочки клена, дуба, липи та берези. А от вербу і осику використовувати заборонено. Осикою не можна прикрашати оселю тому, що саме на цьому дереві, за легендою, повісився Іуда. Вербу ж не ламають через те, що вона вже віддавала свої гілочки на Вербну неділю.

Чи обов'язково прикрашати дім лепехою

Хоч лепеха на свято Трійці і не обов'язковий атрибут, але він є дуже доречним. Але можна обійтися і без неї, якщо немає змоги постелити саме лепеху. Це зовсім не означає, що ви накличете на себе біду.

Головне – цього дня піти до церкви і помолитися Богу.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень