Легкоатлетка з Рівного здобула єдину медаль для України на турнірі в Італії

Щоправда, «срібло» поїде у Запорізьку область, яку Карпюк представляє останні кілька років

Катерина Карпюк. Фото - AP.
Катерина Карпюк. Фото - AP.

Українська бігунка Катерина Карпюк (Климюк) здобула «срібло» на дистанції 400 метрів на турнірі в Італії.

Це п'ята нагорода українки в цьому сезоні і єдина – для України -  на міжнародному турнірі з легкої атлетики в італійському Ліньяно-Сабб'ядоро.

Для Карпюк це був шостий старт сезону, на якому вона змагалася в цій дисципліні. До цього вона перемагала на турнірах у Конельяно, Сааріярві й Чула-Вісті, а також була другою в Еспоо.

Натомість найкращий результат сезону – 52.44 с – українка показала на чемпіонаті Естонії в Таллінні, де змагалася поза конкурсом.

На минулому чемпіонаті світу-2022 у американському Юджині Карпюк виступала в складі жіночої естафети 4х400 м, проте команда зупинилася за крок до фіналу.

На турнірі в Італії Карпюк подолала дистанцію за 53.10 секунди, поступившись лише бронзовій призерці Олімпіади-2020 і срібній медалістці чемпіонату світу-2022 в естафеті – ямайці Джунелл Бромфілд.

 

Третє місце з найкращим особистим результатом сезону посіла віцечемпіонка Європейських ігор-2015, словачка Александра Безекова.

Нагадаємо, 27-річна українська легкоатлетка, яка спеціалізується на бігові на короткі дистанції. Родом із Рівного, представляє Запорізьку область.

Бронзова призерка чемпіонату Європи-2017 серед молоді (жіноча естафета 4х400 м),  учасниця Олімпійських ігор і чемпіонатів світу. Особистий рекорд Карпюк (Климюк – дівоче прізвище) на 400 м – 51.84 с (2020).

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень