Легендарний «Півник з Бородянки» з’явився на Рівненщині (ФОТО/ВІДЕО)

Символ української величі та самобутності (с)

Двометрову скульптуру символу незламності — півника із Бородянки — перед Великоднем встановили в Березному, що на Рівненщині. Її створив відомий скульптор з Харкова Олександр Сердюк, якого прихистили в місті.

Фігурка півника стала символом незламності, коли її знайшли на кухонній шафці в зруйнованій багатоповерхівці Бородянки. Півник породив багато мемів на тему: «Як ти там? Тримаюся!».

Власниця квартири дозволила забрати шафку та фігурку на збереження до Національного музею Революції Гідності.

Секретарка Березнівської міської ради Анастасія Власюк розповіла, що на центральній площі для півника виділили спеціальне місце.

Міська влада не витрачала коштів на пам'ятник. Його виготовлення профінансував місцевий житель, – зазначила посадовиця.

Використали найдоступніші матеріали — цемент і пісок, місцеві підприємці нам усе закупили!!! Півник з Бородянки, на мій погляд, символ української величі та самобутності. Тож за нами перемога, – зауважив скульптор Олександр Сердюк.

Роботи скульптора з Харкова є у приватних колекціях у Польщі та Ізраїлі. До війни він працював у Харківській державній академії дизайну і мистецтв. Тиждень перебували в Харкові, а коли місто почали обстрілювати з авіації — евакуювалися. Родина виїхала до Естонії. А сам Олександр знайшов прихисток у Березному.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень