Ледачі котлети в духовці: Ваш чоловік з’їсть 5 штук за один раз
Вони дуже смачні й соковиті
Пропонуємо приготувати ледачі котлети, запечені в духовці під ароматним та пікантним томатним соусом з овочами. Гарнір робіть будь-який, ці котлети відмінно поєднуються з різними стравами.
Інгредієнти:
- Цибуля та морква – по 2 шт;
- Олія соняшникова – 30 мл;
- Капуста – 250 г;
- Часник – 2 зуб.;
- Коріандр, перець, сіль – на смак;
- Фарш – 500 г;
- Помідори – 2 шт.;
- Сметана – 5 ст.л.
Одну цибулину ріжемо дрібним кубиком, а одну моркву натираємо на тертці і обсмажуємо до готовності.
Додаємо дрібно і тонко шатковану капусту, тушкуємо до готовності 20 хвилин. Солимо, перчимо, додаємо коріандр.
У фарш додаємо овочі, перемішуємо і досолюємо на смак, додаємо тертий часник, вимішуємо до однорідності.
Формуємо котлети і обсмажуємо на великому вогні по кілька хвилин з кожного боку до рум’яності.
Готуємо соус. Тушкуємо цибулю і моркву, додаємо пюре з помідорів, солимо і перчимо, додаємо трохи цукру, щоб помідори не давали багато кислоти. Додаємо сметану, перемішуємо і тушкуємо кілька хвилин.
Викладаємо котлети у форму, зверху виливаємо соус зі сметаною.
Запікаємо при 190 градусах близько 35 хвилин, але час залежить від особливостей вашої духовки.
Джерело: skarbnychka-retseptiv
Радіо Трек: НОВИНИ