Китай бойкотує Nike, аdidas i H&M через бавовну

Під роздачу можуть потрапити New Balance, Burberry, Zara...

Відомі компанії Nike, adidas і H&M ще восени заявили про відмову закуповувати бавовну з китайського Сіньцзян-уйгурського регіону через те, що там використовують примусову працю уйгурів, яких утримують у так званих виховних таборах. Але китайська пропаганда включила режим війни тільки зараз.

Компанії потрапили під роздачу через те, що в березні США, ЄС, Велика Британія і Канада ввели нові санкції відносно декількох китайських чиновників за порушення прав уйгурів та інших етнічних меншин. У січні влада США також ввела заборону на імпорт бавовни й бавовняних виробів з Сіньцзяна.

До слова, в Сіньцзяні виробляється близько 1/5 світової бавовни.

На цьому тлі в Китаї згадали про торішні заяви Nike, adidas і H&M. У країні розгорнулася потужна піар-війна проти західних брендів одягу:

  • Центральне телебачення Китаю оголосило, що букви H і M в назві H&M в китайській мові відповідають словам, що позначають брехню і фальсифікацію. «Для таких компаній у нас є чітка відповідь: не купувати!» - йдеться в заяві.
  • За даними BBC, три основні китайські платформи електронної комерції Pinduoduo, JD.com і Tmall зняли з продажу продукцію H&M і Nike.
  • Китайські селебріті розривають контракти з H&M, Nike, adidas, Puma, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Uniqlo, Converse, Gap та іншими брендами, які відмовилися від сінцзянської бавовни. У соцмережах вони закликають всіх китайців бойкотувати продукцію цих виробників.
  • Під роздачу можуть потрапити й інші бренди. В Китаї згадали про уїдливі зауваження про синьцзянську бавовну, що їх робили раніше New Balance, Burberry і Zara.
  • Хештег «Я підтримую синьцзянську бавовну» увійшов в топ трендів Weibo. Користувачі публікують в соцмережах відео, на яких вони спалюють продукцію компаній.

Втрата китайського ринку може боляче вдарити по знаменитих компаніях. Наприклад, для Nike китайський ринок займає третє місце за величиною. Компанія має 7 тисяч магазинів у країні, у 2020 фінансовому році (закінчився в травні 2020-го) продажі там склали $6,7 млрд.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень