Київ кращий за Єреван та Тбілісі

Принаймні таке випливає із нового рейтингу найкращих для проживання міст світу за версією міжнародної консалтингової фірми Mercer

Столиця Австрії Відень всьоме поспіль очолила рейтинг найкращих для проживання міст світу за версією міжнародної консалтингової фірми Mercer. Лідируючу позицію в рейтингу Відень займає вже всімнадцяте.

При складанні рейтингу враховується безліч критеріїв - у тому числі політична, соціальна, економічна та екологічна обстановка в місті, особиста безпека його жителів, інфраструктура, охорона здоров'я, освітні можливості і можливості проведення дозвілля, наявність споживчих товарів та інше.

При цьому зазначається, що громадський транспорт і орендна плата у Відні значно нижче, ніж в інших західних столицях.

Друге і третє місця в списку 2016 року зайняли, відповідно, швейцарський Цюріх і найбільше місто Нової Зеландії — Окленд.

У першу десятку увійшли також німецький Мюнхен, канадський Ванкувер, ще два німецькі міста — Дюссельдорф і Франкфурт, а також швейцарська Женева і столиця Данії Копенгаген.

Краще за якістю життя місто Азії — Сінгапур — виявився на 26-му місці.

А краще місто США - Сан-Франциско - на 28-му.

Париж порівняно з минулим роком втратив десять позицій, спустившись з 27 на 37-е місце — у зв'язку з погіршенням ситуації з безпекою через теракти, що сталися в столиці Франції у листопаді 2015 року.

Київ зайняв 176-е місце з 230, обігнавши Єреван (182-е), Тбілісі (188-е), Мінськ (190-е).

Російські Москва і Санкт-Петербург — на 167-й і 174-й позиціях.

Останню, 230-ю сходинку відвели столиці Іраку Багдаду.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень