Квасилівська амбулаторія змінила підпорядкування і чекає на ремонт

А ще – появу медиків вузького профілю

Квасилівська амбулаторія ЗПСМ

Квасилівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини змінила підпорядкування.

Після прийняття у комунальну власність Рівненської тергромади її приєднали до Центру ПМСД «Центральний».

Однак ці зміни – скоріше формальні й на роботу медзакладу не вплинуть, пояснив начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів.

Доки триває офіційна процедура прийому-передачі з однієї територіальної громади на іншу, медичне обслуговування жителів Квасилова не зупиняється.

Начальник міського управління охорони здоров'я Віктор Іськів

За словами чиновника, на сьогодні в амбулаторії працює двоє сімейних лікарів, з якими укладено понад 3 000 декларацій. Після утворення нової територіальної громади, згідно з чинним законодавством, угоди з пацієнтами потрібно було переукласти.

Саме ця формальність призвела на початку року до проблем із фінансуванням амбулаторії, адже НСЗУ платить медикам, зважаючи на кількість укладених декларацій, наголошує Іськів.

 

Додамо, що до нового року там було п’ятеро лікарів, але троє перейшли на приватну практику.

Нині ж місцева влада шукає гроші на проведення капітального ремонту Квасилівської амбулаторії та можливість появи там спеціалістів вузького профілю – якщо не на постійній основі, то принаймні зі щотижневим виїздом.

На сьогодні у медзакладі приймають двоє сімейних лікарів, двоє стоматологів і лікар-гінеколог. А незабаром там має з’явитися ще один гінеколог, розповів у коментарі Радіо ТРЕК чиновник.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень