Квашена капуста – корисна, та не для всіх: кому вона точно нашкодить

У продукті чимало шкідливих сполук, які значно перевищують кількість корисних речовин

Головна небезпека квашеної капусти – у шкідливих сполуках, що утворюються в процесі приготування. Вони виводять з організму корисні речовини, провокуючи ускладнення деяких хвороб.

У чому небезпека квашеної капусти

У капусті, коли вона заквашується, проходять певні процеси, які змінюють її смакові якості. Раніше вважалося, що квашена капуста має безліч корисних властивостей, тож її потрібно включати у раціон. Втім, у медиків щодо цього – інша думка.

Нутриціологи стверджують, що в продукті чимало шкідливих сполук, які значно перевищують кількість корисних речовин.

Шкода квашеної капусти полягає в тому що:

  • вона містить сіль, яка сприяє появі набряків і може призвести до підвищення артеріального тиску;
  • при гастриті вона викликає біль у шлунку і може спровокувати гостру форму захворювання;
  • ця страва виводить йод з організму, що погано відіб'ється на роботі щитоподібної залози, якщо вже є певні розлади.

Небезпечне і раннє вживання капусти — на 2-3 день приготування, коли процес бродіння ще не закінчився. У цей час активно розмножуються хвороботворні бактерії, які можуть негативно вплинути на роботу підшлункової залози.

І, звісно ж, не рекомендується вживати квашену капусту, у якої минув термін придатності або, якщо вона має неприємний смак.

Навіть при додаванні олії чи будь-яких інших інгредієнтів, в ній залишаються отруйні речовини, що може привести до отруєння.

 

Шкода квашеної капусти для здоров'я

Дієтологи і гастроентерологи розповіли, які особливості квашеної капусти можуть нести пряму загрозу для здоров'я.

Цей продукт містить бактерії і клітковину, які можуть вплинути на збільшення газоутворення і приведуть до здуття. Неприємно, але не смертельно. Якщо йдеться не про людей із нирковою недостатністю, виразкою шлунка чи банальним гастритом. Не рекомендується вживати квашену капусту і тим, у кого підвищена кислотність шлункового соку.

Не бажано їсти її і в період загострення захворювань травної системи. Це можуть бути як ті самі гастрити, так і гастродуоденіти, синдром роздратованого кишечника чи виразковий коліт.

Процес бродіння є головним «шкідником» для людей з такими недугами.

Краще відмовитися від цього делікатесу годуючим мамам, особливо в перші місяці після народження дитини. Через молоко маля отримає ті ж речовини, що може спровокувати коліки.

Не завадило б відмовитися від квашеної капусти ввечері після 17-ї години, особливо якщо в її складі є цукор – це викликає набряклість організму. Її можна їсти вдень, дотримуючись норми 150-200 г на добу. Така доза встигне перетравитися до нічного відпочинку, не перевантажуючи роботу органів.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень