Квашена капуста – корисна, та не для всіх: кому вона точно нашкодить

У продукті чимало шкідливих сполук, які значно перевищують кількість корисних речовин

Головна небезпека квашеної капусти – у шкідливих сполуках, що утворюються в процесі приготування. Вони виводять з організму корисні речовини, провокуючи ускладнення деяких хвороб.

У чому небезпека квашеної капусти

У капусті, коли вона заквашується, проходять певні процеси, які змінюють її смакові якості. Раніше вважалося, що квашена капуста має безліч корисних властивостей, тож її потрібно включати у раціон. Втім, у медиків щодо цього – інша думка.

Нутриціологи стверджують, що в продукті чимало шкідливих сполук, які значно перевищують кількість корисних речовин.

Шкода квашеної капусти полягає в тому що:

  • вона містить сіль, яка сприяє появі набряків і може призвести до підвищення артеріального тиску;
  • при гастриті вона викликає біль у шлунку і може спровокувати гостру форму захворювання;
  • ця страва виводить йод з організму, що погано відіб'ється на роботі щитоподібної залози, якщо вже є певні розлади.

Небезпечне і раннє вживання капусти — на 2-3 день приготування, коли процес бродіння ще не закінчився. У цей час активно розмножуються хвороботворні бактерії, які можуть негативно вплинути на роботу підшлункової залози.

І, звісно ж, не рекомендується вживати квашену капусту, у якої минув термін придатності або, якщо вона має неприємний смак.

Навіть при додаванні олії чи будь-яких інших інгредієнтів, в ній залишаються отруйні речовини, що може привести до отруєння.

 

Шкода квашеної капусти для здоров'я

Дієтологи і гастроентерологи розповіли, які особливості квашеної капусти можуть нести пряму загрозу для здоров'я.

Цей продукт містить бактерії і клітковину, які можуть вплинути на збільшення газоутворення і приведуть до здуття. Неприємно, але не смертельно. Якщо йдеться не про людей із нирковою недостатністю, виразкою шлунка чи банальним гастритом. Не рекомендується вживати квашену капусту і тим, у кого підвищена кислотність шлункового соку.

Не бажано їсти її і в період загострення захворювань травної системи. Це можуть бути як ті самі гастрити, так і гастродуоденіти, синдром роздратованого кишечника чи виразковий коліт.

Процес бродіння є головним «шкідником» для людей з такими недугами.

Краще відмовитися від цього делікатесу годуючим мамам, особливо в перші місяці після народження дитини. Через молоко маля отримає ті ж речовини, що може спровокувати коліки.

Не завадило б відмовитися від квашеної капусти ввечері після 17-ї години, особливо якщо в її складі є цукор – це викликає набряклість організму. Її можна їсти вдень, дотримуючись норми 150-200 г на добу. Така доза встигне перетравитися до нічного відпочинку, не перевантажуючи роботу органів.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram.
Viber: 063-734-106-4
Богдана Карц

Богдана Карц

Відкрити плей-лист

У Рівному шукають собаку породи естонський гончак

Згубилася собака мисливської породи естонський гончак. Прохання повернути загубленого улюбленця за винагороду.

Знайдена картка Приватбанку

 Знайдена картка Приватбанку, універсальна. Територія газотрону. Поверну власнику який назве останні чотири цифри. +380975244009 [media=267008]

Знайдене пенсійне посвідчення

20.01.2022 на вул.Чорновола у Рівному водій VW Sharan BK2748CH Маркушевський В.О. втратив своє пенсійне посвідчення. Аби забрати документи завертайтесь за номером 0677954878

Більше оголошень