Курс долара зупинився: чи варто зараз купувати валюту

Що радять експерти

В перший тиждень осені експерти прогнозують стабільність долара.

Однак це може виявитися останнім затишшям якщо не перед бурею, то перед хорошим вітром. 

Фактор девальвації гривні зберігається і посилюється. У вересні очікуються значні виплати держави за зовнішніми боргами, що скоротить можливості Нацбанку робити валютні інтервенції для підтримки теперішнього курсу гривні.

 

Другий фактор – традиційне осіннє зростання попиту на валюту з боку імпортерів, насамперед на закупівлю природного газу до опалювального сезону. Третій фактор – активність населення, яке може поповнювати валютні запаси. Але ще тиждень, поки всі «розгойдуватимуться», збережеться теперішня стабільність, – розповів президент Українського аналітичного центру Олександр Охрименко. 

На думку члена Економічного дискусійного клубу Олега Пендзина, найближчі два місяці домінуватиме політичний, а не економічний фактор: до виборів до місцевих рад курс має бути стабільним і не вищим 28 грн/долар.

Насправді курс буде ще нижчим – 27,4-27,8 грн/долар. Маючи 26 млрд валютних резервів, Національний банк здатний задовольнити будь-який попит на міжбанківському ринку. І він це зробить, – переконаний Олег Пендзин.

Думки експертів щодо того, чи варто зараз купувати чи продавати валюту, сходяться: заробити на різниці купівлі та продажу поки не вдасться.

За повідомленням видання Сьогодні

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень