Курс валют влаштував «американські гірки»: чи варто українцям скуповувати долари?

Ситуацію оцінили експерти

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

Курс валют в Україні минулого тижня влаштував «американські гірки». Українці в умовах нестабільності масово скуповують долари. Ситуацію оцінили економісти.

На початку минулого тижня долар різко подорожчав на 40 копійок - майже до 39 грн, а в четвер різко впав до 38,18 грн.

 

У п'ятницю курс знову виріс, а у вихідні стабілізувався. Наразі котирування на готівковому ринку становлять 37,70-38,35 грн, а в обмінниках – 38,25-38,35 грн.

Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин зазначив, що за наявності подальшої фінансової підтримки західних партнерів серйозної девальвації чекати не варто. Він вважає, що до кінця осені потрібно заробляти на короткострокових гривневих депозитах.

- Куплені зараз долари або євро лежатимуть до кінця року мертвим вантажем «під ковдрою», а кожна тисяча гривень на депозиті принесе прибуток щонайменше 10 гривень на місяць, - підрахував експерт.

Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко порадив цього тижня зробити паузу в операціях із готівковою валютою.

- Поки ринок без чіткого тренду курсу, краще почекати, куди піде курс, вгору чи вниз, ніж потім шкодувати, мовляв, навіщо я так дорого купив або навіщо так дешево продав, - зазначив експерт.

Фінансовий аналітик Андрій Шевчишин закликав тих, хто планує зберегти заощадження на тривалий період – від року і довше не продавати валюту, а навпаки, купувати, поки вона дешевшає. Однак краще не одразу купувати готівку, а скористатися ухвалою Національного банку від 29 серпня.

Йдеться про те, що можна купити у банку безготівкові долари за вигідним курсом – 37,4-37,5 гривні за долар з урахуванням комісійних зборів (для фізичних осіб) та тримати кошти на рахунку або одразу конвертувати у готівку.

Джерело: ТСН 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень