Курочка карааге — хіт японської кухні: вечеря для дітей, які захоплюються аніме

Готувати просто

Багато дітей, надивившись японських аніме, просять мам приготувати страви, назви яких часто навіть вимовити важко. Наприклад, удон, карааге чи рамен. Пропонуємо вам ознайомитися, як готувати одну з них.

Японська кухня — це не лише суші, рамен і локшина з якимось типово азійським соусом. Японія має безліч страв, які користуються величезною популярністю, проте вони маловідомі в нашій країні. Однією з таких страв є карааге.

Що таке карааге?

Карааге є загальною назвою для техніки глибокого просмаження у фритюрі різних продуктів — різноманітного м’яса, риби, морепродуктів і навіть овочів. Принцип приготування полягає в тому, щоб порізати основний продукт на невеликі шматки, які маринуються не більш ніж 30 хвилин.

Після цього шматки обвалюють у борошні або крохмалі та починають смажити у фритюрі. Карааге можна подавати з гарніром, як основну страву, так і саму, як закуску.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Імбир тертий – 1 ч. л.
  • Часник, зубчики – 1 шт.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Саке – 1 ч. л.
  • Олія

Курячу грудку помити, витерти насухо, видалити жилки та жир. Нарізати невеликими однаковими шматочками. У велику миску натерти зубчик часнику та свіжий імбир (його треба приблизно 1 чайна ложка). Додати саке та соєвий соус і добре все перемішати.

Викласти у цю суміш шматочки курки та залишити маринуватися щонайменше 30 хвилин.

Після цього злити надлишки маринаду за допомогою сита або друшляка та додати в миску з куркою борошно і крохмаль. Добре перемішати. Крохмаль і борошно мають рівномірно покрити курку з усіх боків.

Розігріти олію в глибокій сковороді, викласти курку. Зменшити вогонь і накрити сковорідку кришкою. Смажити 2-3 хвилини на повільному вогні, після чого перевернути курку та смажити ще 3 хвилини з іншого боку.

Готову курку викласти перед подачею на паперові рушники, аби прибрати зайвий жир.

Джерело: Шуба  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень