Замінник поліетиленових пакетів може коштувати у магазинах Рівного 30 коп. (ФОТО)

Хомко – не проти

Нагадаємо, у березні рівнянка Алла Лосік опублікувала на сайті Рівнеради петицію з цього приводу і звернення швидко набрало необхідну кількість голосів для розгляду міським головою.

Своєю чергою Володимир Хомко запевнив, що міська влада підтримує ініціативу, однак підприємцям можуть лише рекомендувати зменшити використання поліетиленових пакетів. Адже нині це питання не вирішене на державному законодавчому рівні.

Про це ми писали тут: Стоп, кульок! Рівне готується відмовитися від пластику
 
 
Алла Лосік що провела зустрічі з представниками торгових підприємств Рівного й запропонувала їм поступово замінити поліетиленову продукцію на паперову.
 
Каже:
- Ми знайшли у Рівному потужне місцеве виробництво, яке забезпечує багато інших українських міст. Ми вже розробили спільну концепцію і сподіваємося, що торгові мережі це підтримають і ми зможемо зробити соціальний проект.

У магазинах покупцям пропонуватимуть паперовий аналог поліетиленових пакетів за типом як вже зробили у Львові: 1 день без пластику, 3 дні без пластику і 7 днів без пластику. Акція триватиме три місяці.

Один паперовий пакет коштуватиме щонайменше 30 копійок. А великий - близько 7 гривень.

Паралельно з поступовим зменшенням використання пластику активістка планує зібрати кошти і зробити ще одну добру справу - придбати пошукач вен для онкохворих дітей.

До того ж до вересня активісти планують розробити інформаційний курс для учнів місцевих шкіл, аби привчати маленьких рівнян до розумного використання пластику.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень