Куди рівняни їдуть відпочивати і скільки це коштує (ВІДЕО)

Розповіла експертка

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Якщо ви маєте змогу відпочити, то треба це зробити, навіть під час війни. Подорожі допомагають перемкнутися на позитив у думках та накопичити достатньо ресурсу для того, щоб далі лупати сю скалу.

Про те, як працює в Україні туристична галузь в умовах війни та де загалом українці, і, зокрема рівняни, відпочивають цього непростого літа, розповіла співзасновниця «Асоціації лідерів туристичних агентств Рівненщини» Олена Грицюк.

Олена Грицюк - скриншот з відео Суспільне Рівне
Олена Грицюк - скриншот з відео Суспільне Рівне

За словами експертки, війна серйозно вплинула на туристичний бізнес як на Рівненщині, так і в Україні загалом:

- Багато агенцій досі не відкрилися після тимчасової зупинки роботи через початок воєнних дій. Частина з них, які не мають достатньо великої бази клієнтів, можуть піти з ринку. Наразі попит на послуги турагентів становить 5%-10% від торішнього.

Що важливо, частина людей, що до війни бронювали тури, але з різних причин не поїхали подорожувати, ризикують втратити свої гроші.

- Адже турагенти вже розрахувалися з компаніями-туроператорами, які і організовують відпочинкові тури, а ті своєю чергою оплатили послуги готелів і авіаперевізників. Наразі ці гроші «заморожені» і, як варіант, можуть бути використані для бронювання майбутніх турів. Але це буде вже після завершення війни, — каже вона.

Зараз українці летять на відпочинок авіарейсами з Молдови, Польщі та Литви. Від початку літа турагенції на Рівненщині поступово відновлюють роботу.

Одна з причин - частково повернувся попит на подорожі. Хоч і ціни зросли.

- У тому числі і через неможливість вилетіти з України зросли ціни на відпочинок у Єгипті, Туреччині, Греції, Італії, Іспанії. Водночас вартість проїзду з України до найближчого закордонного аеропорту — у вартість туру не входить. Думати, як дістатися аеропорту — потрібно самому, — каже Олена Грицюк.

Цього літа найпопулярніша серед рівненчан - Болгарія. Минулоріч сім днів відпочинку для двох дорослих коштували 23-25 тисяч гривень, зараз це 38-45 тисяч.

Також українці бронюють готелі у Хорватії, Чорногорії, Греції. Більшість добираються туди власним транспортом.

Як і раніше, користується попитом «All Inclusive» у Єгипті, Туреччині і Греції.

Турецькі готелі, в яких ще минулого року можна було 9 днів відпочивати всією сім'єю, менше ніж за 50 тисяч гривень, сьогодні коштують 80-100 тисяч гривень.

- Українці їдуть відпочивати до турецької Аланії попри те, що 75% туристів там — росіяни. Схожа ситуація і в інших курортних містах країни. Саме під російського туриста, як і раніше, у Туреччині спрямовані зусилля місцевих аніматорів, — каже експертка.

Є й елітні тури: до ОАЕ, Домініканської республіки чи на Мальдіви. Але серед жителів Рівненщини на них поки попиту не спостерігається. Зате, наприклад, у Києві їх купують. Орієнтовна вартість туру — від 150 тисяч гривень для двох людей.

Також Олена Грицюк прогнозує, що восени кількість охочих відпочити за кордоном зросте.

Джерело: Суспільне

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень