Куди прямують «Шахеди», які не долітають до цілей в Україні: пояснення експерта

Військовий аналітик Олександр Коваленко назвав це «повстанням машин»

Під час повітряної атаки рф в ніч проти 5 вересня 15 запущених Росією «шахедів» не долетіли до цілей і були локаційно втрачені для українських сил ППО.

Військовий аналітик Олександр Коваленко назвав це «повстанням машин», тому що зафіксовано, що декілька з них повернулися до рфі потрапили в Білорусь.

Так, за інформацією Повітряних сил, було запущено 78 дронів-камікадзе Shahed-136 (райони пусків — Курськ, Єйськ, Приморсько-Ахтарськ). За підсумками було збито 60 дронів-камікадзе або 76% від усіх.

Не варто панікерам та невгамовним депресантам посипати голову попелом через такий показник «збитих» дронів-камікадзе, адже читаємо далі. 15 — локаційно втрачені на території України (ймовірно, під впливом засобів РЕБ), інформація про руйнування або постраждалих не надходила.

 

Іншими словами 15 були посаджені РЕБ. Разом, «збитих» та «посаджених» — 75.

 

Але найцікавіше, 2 дрона-камікадзе повернулися до росії, один вирушив на екскурсію до Білорусі, — зазначив експерт.

Він зауважив, що робота РЕБ змусила 3 дрони-камікадзе так вчинити, про що повідомили в Повітряних силах.

Думаю, що слід для офіційної звітності крім категорії «збитий» вводити як мінімум дві нові «посаджений» і «повернутий назад».

 

А взагалі, ці Shahed-136, як показав час, такі нестабільні та непередбачувані, запускати їх Україною — собі ж шкодити.

 

Так колись запустять штук 70, а 60 візьмуть і на Москву повернуть… А 10 на Мозир. Повстання машин воно таке!, — зіронізував військовий експерт.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень