Куди дівати опале листя і чому сміттярі Рівного його не вивозять (ФОТО)

А також про те, чому сміттєві контейнери переповнені

Сміттєві контейнери у дворі будинку №24 на вулиці Степана Бандери

Жителі Рівного скаржаться Радіо Трек, що відходи зі сміттєвих контейнерів у дворах погано вивозять. На підтвердження надали фото смітника у дворі на вулиці Степана Бандери, 24 (вгорі).

При цьому вони звернули увагу, що майданчики, які облаштували вздовж доріг (навіть у цьому ж районі – вулиці Бандери, княгині Ольги) прибирають вчасно. У чому причина невивезення сміття, запитують вони.

ПРО ЛИСТЯ

Інше окреме питання рівнян – вивезення листя. Його складають у чорних пакетах в дворах або біля смітників, але довго не вивозять.

Хто за це відповідальний? Якщо це окрема плата, то скільки ОСББ чи управлінська компанія має за це платити КАТП? 

Деякі екоактивісти вважають, що листя взагалі прибирати не слід, бо деревам та землі потрібен перегній

«Листя у тарифі нема», - КАТП 1728

Ми переадресували вище зазначені запитання директору КАТП 1728 Сергію Марчуку. І він розповів таке:

- Збоїв у вивезенні сміття у нас не було. Відходи вивозять за графіком: 1 раз на день або через день. Працюємо і у вихідні, щоб ліквідувати стихійні сміттєзвалища. 

 

Але якщо велика кількість мішків з листям біля контейнерів, то сміття не вміщається. Листя – це сезонне явище. Приходить листопад – і щороку виникає ця проблема.

 

Але листя не входить у тариф на вивезення побутових відходів. ОСББ чи управлінська компанія мали б зібрати листя, найняти авто і вивезти його. Керівники ОСББ та управлінських компаній знають це, але не дотримуються правил благоустрою.

Авто можна наймати у КАТП1728, пояснює керівник підприємства:

Вартість вивезення листя залежить від його обсягу. Це в межах 1000 грн.

Також, за словами Сергія Марчука, у тариф не входить вивезення гілля. І з ним керівники ОСББ та управлінських компаній мали б чинити так само, як з листям.

Щодо будівельних великогабаритних відходів, то пояснив він, вони включені у тариф з розрахунку 13 кг на 1 людину на рік.

 

Тобто -- 1 мішок такого сміття на людину. Якщо ж будівельних відходів багато, то так само як з листям та гіллям, потрібно наймати для їх вивезення машину.

«Потрібні громадські слухання», - рада голів ОСББ

Голова ради голів ОСББ Галина Похильчук не бачить проблеми з вивезенням листя у місті:

- Працівники КАТП 1728 добре працюють і завжди вивозять листя і так. Приїхали, мовчки забрали і рахунок не виставляли. Принаймні, на Київській, 44 саме так. Інколи, щоправда, у КАТП 1728 машина для вивезення сміття ламається.

 

Звісно, якби по районах міста були великі контейнери-причепи для збору листя, ми б зсипали його туди. Адже кажуть, що листя використовують на кладовищі, щоб засипати землю на зиму: тоді легше в морози копати могили. Також його можна було б засипати у гумусні ями, які є по місту.

Щодо невключення у тариф Галина Похильчук висловилася так:

- Я ініціюю від імені ОСББ, щоб включити вивезення листя і прибирання біля сміттєвих контейнерів у тариф. Адже у нас нема авто для вивезення листя, а наймати його для нас дорого. Так само дорого купувати сміттєві пакети для збору листя.

 

Я розумію, що тариф 20 грн за вивезення сміття – це небагато. Але ми всі хочемо, щоб у місті було чисто. Тому потрібні громадські слухання щодо цього питання. І ми обов’язково візьмемо у них участь.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень