Кубок Біллі Джин Кінг. Рівненська тенісистка Завацька веде збірну України до перемоги?  

Рівненська спортсменка зрівняла рахунок у протистоянні із США

Рівнянка Катаріна Завацька у складі української збірної здобула перемогу над Шелбі Роджерс і принесла Україні друге очко у матчі проти США.

Катаріна Завацька з шостої спроби вперше у кар'єрі обіграла тенісистку з ТОП-50 (Шелбі Роджерс – 46-а ракетка світу) та вперше виграла одиночний матч у складі збірної України.

Поєдинок проти Роджерс тривав понад 1,5 годин. Завацька поступалася у першому сеті 1:3, після чого виграла 8 геймів поспіль. Лідируючи у другому сеті 4:1, українка дозволила суперниці зрівняти рахунок, але потім виграла наступні два гейми та завершила поєдинок на свою користь.

 -  У мене не було жодного плану на гру із Шелбі Роджерс, яка змінила в заявці Елісон Ріск. Я не готувалася до такого матчу, ми обговорили наш план за п'ять хвилин до його початку. Я сказала, що так навіть краще. Я просто сфокусуюсь на своїй грі, подивлюся, що я можу показати, що мені підкажуть Оля [Савчук] та дівчата по ходу гри. Якби Даяна не виграла, мені було б дуже важко грати, але її перемога дала мені велику мотивацію.

Сьогодні я була справді заряджена на корті, я просто горіла, так мені хотілося принести перемогу нашій команді. Я розуміла, наскільки це важливий поєдинок в цій зустрічі. Напевно, це одна з перших моїх перемог, коли на мені була така відповідальність. Я знала, що якщо програю, на цьому кінець. Якби мені вдалося виграти, в нас був би шанс зіграти пару та перемогти.

Так, це справді був фантастичний матч. Я віддала всі сили і фізично, і ментально, і емоційно. При цьому я почувалася більш розслабленою, ніж учора. Я уявляла у своїй голові, як гратиму більш спокійно і рішуче. Тож у підсумку я добре зіграла. Глядачі були чудові. Дівчата мене також підтримували, Оля підбадьорювала мене на кожному розіграші, щоб я грала все сміливіше. Я дуже пишаюся тим, що мені вдалося зробити.

Люда та Даяна потім також зіграли дуже добре. Думаю, що всі ми можемо пишатися собою, нашою командою, нашим результатом. Сподіваюся, що ми отримаємо wild card від організаторів. Я не хочу звучати зарозуміло, але, мені здається, що ми цього заслуговуємо, - прокоментувала перемогу Катаріна Завацька журналістам БТА.

Україна зрівняла рахунок у протистоянні зі США - 2:2 і доля путівки у фінальну частину вирішиться у парній зустрічі, де зіграють Даяна Ястремська та Людмила Кіченок проти Ейжі Мухаммад та Джессіки Пегули.

Збірна України жодного разу у своїй історії не вигравала матч, поступаючись по ходу 0:2. Загалом у рамках командного турніру таке відбувалося 7 разів – останній був у 2015 році, коли Франція зробила камбек у матчі з Італією.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень