Кремль арештовує активи Ріната Ахметова на території РФ. Кажуть, що він спонсорував «АЗОВ»

Не можуть пробачити Маріуполь?

РосЗМІ повідомляють про розслідування кримінальної справи про фінансування структурами українського мільярдера з Донецька Ріната Ахметова ЗСУ, в рамках якої заарештовано його активи. Про це, зокрема, пише «Коммерсантъ».

Зазначається, що кримінальну справу стосовно структур Ахметова розслідують в Росії ще з вересня 2020 року.

«З матеріалів справи випливає, що з квітня 2022 року невстановлені особи з-поміж керівників і бенефіціарів компанії SCM Holdings Limited, зареєстрованої на Британських Віргінських островах, спонсорували українську армію і загони націоналістів, зокрема й підрозділ нацгвардії «Азов» (визнаний у РФ терористичним і заборонений)", - ідеться в повідомленні.

При цьому зазначають, що єдиним власником SCM Holdings Limited є Рінат Ахметов.

Як вважає російське слідство, спонсорування структурами Ахметова «тероризму» здійснювалося, зокрема, і за рахунок коштів, які надходили з Росії.

У зв'язку з цим слідство звернулося до Басманного райсуду Москви з клопотанням про арешт активів російської «дочки» «Метінвесту» для забезпечення виконання вироку «в частині можливої конфіскації грошей, цінностей і майна, призначених для фінансування тероризму».

Суд РФ вирішив, що доводи представника ГСУ СКР є достатньо вмотивованими, і наклав арешт на десятки об'єктів нерухомості в Севастополі та Бєлгороді, 99,87% і 99% часток компанії «Метінвест Євразія» в статутних капіталах її «дочок» – ТОВ «Бєлгородметалоснаб» і ТОВ «Пансіонат «Гірник» відповідно, на кілька автомобілів, а також на десятки мільйонів рублів на рахунках організацій, що фігурують у справі.

«Спроба представників ТОВ «Метінвест Євразія» оскаржити це рішення райсуду успіхом не увінчалася. Ба більше, слідство потім домоглося продовження раніше накладеного арешту», - пише видання.

Зазначається, що оскільки сам Рінат Ахметов і топ-менеджери його холдингу недоступні для російського слідства, справа щодо них, очевидно, буде розглянута заочно у 2-му Західному окружному військовому суді, а активи – конфісковані.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень