Китай не вимагав, щоб ми залишили РФ частину України, - Кулеба. Але щодо НАТО...

Нам можуть запропонувати «Ізраїльську модель», - ЗМІ

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба спростував, що спецпредставник Китаю Лі Хуей закликав залишити за рф «право» на окуповані території України взамін на припинення вогню.

Кулеба поговорив з європейськими колегами зі столиць, де був Лі Хуей, і жоден з них «не підтверджує, що озвучувалися чи велися перемовини про те, щоб визнати за росією ті території, на яких зараз в Україні рф перебуває».

Кацапія моргнула

Тим часом сама Ерефія не витримала і першою озвучила умови можливого «миру» з Україною. Ці умови передбачають зокрема «не вступ України до НАТО та ЄС».

Цікаво, що в плані НАТО нам можуть запропонувати так званий «компромісний варіант», взявши за зразок… Ізраїль.

Як повідомляється, члени Альянсу та весь цивілізований світ розуміють, що кремлівський план «на виснаження» має зазнати фіаско.

Що ж до НАТО, то розглядається так звана ізраїльська модель. Цей спосіб співпраці передбачає стабільне постачання озброєння.

  • Ізраїль не є членом НАТО, а отже, Альянс не може вступитись за цю країну у збройних конфліктах.
  • Але Єрусалим є надійним союзником США на Близькому Сході, тому Ізраїль стабільно отримує військову допомогу від Америки з урахуванням домовленостей десятирічних угод.
  • Таку саму модель відносин і з Україною пропонують і в НАТО.

«Угода має мати обов'язкову силу, щоб викликати довіру, інакше росія не сприйме її всерйоз», - сказав в інтерв'ю The Wall Street Journal колишній керівник відділу політичного планування НАТО Фабріс Потьє.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень