Кредитні борги не спишуть: українцям готують реструктуризацію кредитів

Зміни торкнуться не всіх

В Україні не вдові парламентарі розглядатимуть у другому читанні законопроєкт щодо реструктуризації боргів за споживчими кредитами.

Серед нововведень – тіло кредиту можна буде платити частинами, а штрафи нараховані на суму боргу спишуть.

Законопроєкт N9051 про внесення змін до розділу ІV «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про споживче кредитування» регулює особливості нарахування процентів за споживчими кредитами під час воєнного стану, пояснив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

Документ має врегулювати проблеми нарахування надмірних та непропорційно великих процентів за договорами про споживчий кредит у споживачів, які проживають на тимчасово окупованих територіях або територіях, де ведуться бойові дії.

У період дії в Україні воєнного та у 30-денний строк після його припинення або скасування запровадити обов’язкову реструктуризацію зобов'язань споживачів за договорами про споживчий кредит, який не забезпечено заставою, місцем постійного проживання або покинутим місцем постійного проживання споживача є територія, на якій ведуться (велися) бойові дії, або тимчасово окупована Російською Федерацією територія, - йдеться у документі.

Проте, українці яким реструктуризують кредит мають відповідати хоча б одному критерію:

  • державна та соціальна матеріальна допомога та/або пенсійне забезпечення, благодійна допомога є єдиним джерелом доходу споживача та членів його сім’ї;
  • споживач є батьком чи матір’ю багатодітної родини, що отримують субсидію на оплату комунальних послуг;
  • споживач або член його сім’ї є особою з інвалідністю внаслідок війни та нарахований за три місяці перед зверненням середній щомісячний розмір доходу споживача та членів його сім’ї не перевищує розміру двох мінімальних заробітних плат.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень