Країна ЄС не поверне Україні чоловіків, які втекли від мобілізації: тут проживає «28 потенційних батальйонів для ЗСУ»

Відень їх до України не відсилатиме

Українські ухилянти, які перебувають на території Австрії, можуть собі спати там спокійно.якщо їх, безперечно, не мучитиме совість.

Офіційний Відень заявив, що «ніколи не видасть» чоловіків з України, які незаконно втекли від мобілізації.

Австрійський уряд аргументує це тим, що не хоче посягати свободу вибору таких людей.

 

Мовляв, видача ухилянтів до України стала б «посяганням на їхню незалежність».

За даними австрійських видань, на території Польщі перебуває зараз понад 80 000 українських чоловіків придатних для несення військової служби. Ще більше їх у Німеччині

Мобілізація: Україна поверне ухилянтів?

Нагадаємо, 23 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що військові попросили його про посилення мобілізації.

Пізніше голова фракції «Слуга народу» у Верховній раді Давид Арахамія заявив, що чоловіків, які виїхали з України за допомогою підроблених довідок про «непридатність» до мобілізації, можуть екстрадувати з-закордону і покарати відповідно до законодавства.

Після цього нардеп Федір Веніславський - член Комітету ВРУ з питань державної безпеки і оборони розповів, що

Парламент уже працює над проблемою отриманням чоловіками фейкових довідок про інвалідність для ухилення від мобілізації. «Найбільш поширена практика після «опікунів» – це, коли люди, які не мають і не мали медичних показань для того, щоб отримати певну групу інвалідності, її все таки отримують. Це також набирає масового прояву».

Веніславський наголосив, що його комітет вже працюють над тим, щоб виправити подібні зловживання та за пропонував скасувати відстрочку від мобілізації для тих, хто вдруге здобуває вищу освіту.

Федір Веніславський, член Комітету з питань державної безпеки і оборони

Мобілізація: Австрія – проти

Відень не відсилатиме ухилянтів до України. Про це пише австрійське видання Exxpress, посилаючись на заяву Міністерства внутрішніх справ країни.

«Це було б серйозним посяганням на наш суверенітет, ми ніколи не зробимо цього.

 

Це була б спроба втручання в нашу систему надання притулку і в наш суверенітет, ніхто не може навіть подумати, що Австрія на це піде», - прокоментував ситуацію речник австрійського МВС. 

Прапор Австрії

Exxxpress пише, що в Австрії проживає 14 000 українських чоловіків, придатних до військової служби, у віці від 18 до 54 років.

«Це 28 батальйонів для українських Сил Оборони», - зазначають австрійські видання.

 

Що ж до загальної кількості українських біженців, то в Австрії їх близько 100 тисяч: чоловіків, жінок, дітей і людей похилого віку.

Цікаво, що самі австрійці, згідно з опитуваннями видання, не поділяють позицію свого уряду й вважають, що придатні до служби в армії українці повинні захищати свою країну. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень