Кращим губернатором десятиліття на Рівненщині є… Олексій Муляренко (6 ФОТО)

Роки 2010-20, за даними «Слово і Діло»

[media=176906]

Нашу увагу привернула публікація зі світлиною Рівненської облдержадміністрації.

Вона з’явилася в інтернеті під назвою: «Найбільш ефективним головою Рівненської ОДА був Олексій Муляренко, – Слово і діло»

«Слово і діло» - це відомий і визнаний ресурс, то ж ми вирішили розібратися. Читаємо:

Протягом минулого десятиліття найбільш ефективним головою Рівненської ОДА був очільник Рівненщини у 2016-2019 роках Олексій Муляренко.

 

Про це свідчать дані інформаційно-аналітичної системи «Слово і діло».

 

Зокрема, рівень відповідальності Олексія Муляренка становить 77%.

Тут треба пояснити, що інформаційно-аналітична система «Слово і діло» працює в першу чергу з показником «відповідальності».

Тобто аналізує, що обіцяла людина, і що вона зробила на своїй посаді. Ми перевірили: показники, що наводяться у публікації «Рівненських Новин», реально відповідають дійсності.

Але є одне але.

 

Цим «але» є тривалість перебування Олексія Муляренка на посаді.

 

Хоча він й не відбув повноцінного 5-річного терміну в стінах РОДА, але його три роки це все ж більше, ніж 1,5 року в Чугуннікова (71%) чи перші кілька місяців після Революції у Рибачка (73%).

З ким реально можна порівнювати Муляренка, так це з Берташем: у них були приблизно однакові терміни, при цьому Берташ все ж мав трохи кращі ресурсні можливості за, умовно кажучи, «стабільних часів Януковича», ніж Муляренко у той період часу, який дістався йому.

Тому, при всій умовності подібних порівнянь, все ж обійти Берташа Василя Михайловича – це… показник.

Варто зазначити, приміром, що саме команді Олексія Муляренка вдалося розпочати будівництво масштабного проєкту, який планували, але так і не змогли запустити ще при «головуваннях» в ОДА Віктора Матчука та Василя  Берташа.

 

Йдеться про спортивний універсальний комплекс на вулиці Макарова у Рівному.

Також обидва лідери «губернаторського» рейтингу запам’яталися тим, що активно будували нові та реконструювали старі школи і дитячі садочки.

Проте, вважається, що Василь Берташ в основному усі свої зусилля спрямовував на північні райони області, звідки він родом, тоді як в Олексія Муляренко це робили рівномірно по усьому регіону.

А ще при Муляренку нарешті було відкрито цілий ряд довгобудів, які роками так і не могли завершити усі минулі голови ОДА. Це в першу чергу школи у Шпанові Рівненського р-ну, Горбакові у Гощанському р-ні, селі Глинне Рокитнівського р-ну, Тинному Сарненського р-ну та ін.

Тому, цілком логічно, що багато хто, згадуючи часи керівництва Олексія Муляренка в Рівненській ОДА, називають його ефективним менеджером та управлінцем європейського зразка.

Oдним зі складових цього успіху стало те, що його команда робила те, про що багато хто говорив, але не наважувався зробити.

При цьому, як зазначають «Рівненські Новини»:

Нинішній голова Рівненської ОДА Віталій Коваль на своїй посаді з вересня 2019 року, а тому судити результати його діяльності поки ще рано.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень